torsdag 13. august 2009

Reker med salsa fresca


Dette har jeg servert både som en liten lunsj eller middag eller som forrett. Det er i prinsipp en dip. Rekene varmes opp i salsa fresca (en klassisk meksikansk bilag bestående av tomater, chilli, rød løk, hvitløk og masse koriander) og serveres med tortilla chips og rømme.Har du ekstra reker fra kvelden før er dette en ypperlig måte å bruke de på. Hvis ikke kjøper du ferdig pillede reker ( jeg liker Eneglsviken håndpillede reker) på glass i butikken.

For 4 personer som måltid ( 8 pers som forrett)

et glass pillede reker i lake (ca. 400gr), lake helles av
1 porsjon salsa fresca ( se oppskrift nedenfor)
2 ss grovhakket koriander blader
2 ss rømme
1 pakke tortilla ships, lettsaltet varianten

Salsa fresca

6 mellomstore tomater, fjern frø og innhold i tomater og skjær "kjøttet" i små terninger
1 rød løk, skjært i fine biter
2 hvitløksfedd, presset
1 rød eller grønn chilli, skjært i små biter,med el. uten frø alt ettersom hvor "hot" du liker det...
1 ss lime saft
2 ss olivenolje
2 ss grovhakket korianderblader
salt, pepper

Lag salsa fresca. Bland alle ingredienser, smak til med salt og pepper og la det stå en halvtime for at smakene blandes. Kan lages opptil en dag i forveien (lagres da i kjøleskapet).

Det tar 5 minutter å sette sammen måltidet, så ha alt klart slik at du kan servere med en gang. Varm en stor stekepanne. Når pannen er varm har du opp i salsa fresca. Når den begynner å boble (tar ikke mer enn ett minutt) har du opp i rekene (uten lake). Når rekene er varme (1 - 2 minutter) tar du pannen av varmen. Bland opp i rømme og korianderblader. Smak til med salt og pepper eller evt. tabasco eller chilli saus. Hell det hele opp i en serveringsskål (alternativt kan du seervere direkte fra pannen). Server med tortilla chips og ekstra rømme (og servietter....)Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...