lørdag 10. juli 2010

Sjokolademousse kakeOk, hold dere fast - nok en sjokolade kake. Men denne gangen, en noe lettere versjon. Nei, den har ikke mindre kalorier, jeg mener lett i den forstand at den ikke er så kompakt som en vanlig kake og kan derfor lett serveres som dessert, kanskje med en liten klatt is eller noen bær til eller hva med litt mascarpone....

Oppskriften er hentet fra Nigella Lawsons "How to be a domestic goddess" . Hennes versjon er enda mer "moussete" enn min - det kan du reglere selv ved å tilpasse baketid. Den trengs faktisk ikke å bakes i det hele tatt - du kan rett og slett servere den som mousse - men jeg er svak for kake da, og dessuten har jeg en mye bedre oppskrift på sjokolademousse som jeg sikkert deler på en eller annen tidspunkt.

For en kake som serverer 8 (med rester) trenger du

300g kokesjokolade
50g melkesjokolade
175g smør
8 store egg
100g brun sukker
100g sukker
1 ss vanilje ekstrakt

en rund springform, diam. 23cm
sterk alu folie

Ovn temp. 180grader

Kok en kjele med vann.

Smør springformen, evt. legg en ark med bakepapir som du har klippet til riktig størrelse i bunnen. Pakk så utsiden av formen med alu folie. Kaken skal bakes i vannbad så det er viktig at du pakker godt slik at ingen vann trenger inn i formen. Pakk gjerne dobbelt.

Smelt smør og sjokolade over vannbad og la det avkjøle. I en egen bolle, pisk eggplommene og sukker til det er som myk pisket krem. Rør i vanilje essens og den avkjølede sjokoladen. Pisk eggevhvitene til "soft peaks" - dvs når du holder opp pisken skal eggehvittoppene falle litt ned igjen. Ha en stor skje eggehvit blanding opp i sjokoladeblandingen. Du skal løsne litt på sjokoladeblandingen så rør raskt og lett. Ha så opp i resten av eggehvitene og brett de inn med en stor skje. Her skal du blande forsiktig slik at du beholder mest mulig av den luften som du har pisket inn i eggehviten.

Hell deigen forsiktig i formen . Ha formen opp i en dyp ovnspanne. Hell kokende vann opp i ovnspannen til det rekker ca. 2cm opp på springformen. Sett ovnspannen så forsiktig i ovnen. Bak i 50 - 60 minutter. Tiden reglerer du selv med tanke på hvor myk kaken skal være. Toppen skal se tørr og bakt ut. Rister du forsiktig på springformen får du en liten fornemmelse om hvor løs kaken fortsatt er i midten.

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles helt før du forsøker å ta den ut av springformen. Ha kaken på et serveringsfat og sil et tynnt lag med melis på toppen. Se den forsvinne...

4 kommentarer:

Helene sa...

Nam nam, denne må prøves!
Jeg er så glad i sjokolademousse, sjokoladekake, og chocolate surprise, så dette MÅ jo være noe for meg :)

klem

ina sa...

Å ja denne kaken er så god!
Smelter rett og slett på tungen!

Oliver sa...

Hei,

Jeg skal bake til en barnedåp neste helg, og synes denne kaken så aldeles herlig ut! Er den god dagen etter en har bakt den? Kan en evt lage deigen klar (som sjokolademousse) og steke den om morgenen før en går i dåpen?
Synes ellers bloggen din er utrolig kjekk å følge :)
Mvh,
Oliver

ina sa...

Hei Oliver
Denne kaken er absolut best når den er fersk - dvs dagen du baker den. Jeg har ikke prøvd å lage deigen på forkant og bake den dagen etter så det kan jeg ikke si noe om. Men, det tar virkelig ikke langt tid å piske alt sammen - 10 minutter kanksje hvis du har alt forberedt....
Lykke til!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...