søndag 25. juli 2010

Grillede kotelletter på provencalsk visNåja, kanskje det ikke er helt provencalsk, men hva kunne det ellers være med en blanding av grillede paprika, friske urter, hvitløk og bare en hint av chilli? Fransk da, iallfall... Åpne en flaske rosé eller en god hvit, ta frem en nogenlunde varm sommerkveld, lukk øynene og spis - innbill deg selv at du er i Provence....

Oppskriften er basert på en marinade som du bruker både til kjøttet og grønnsakene. Kjøttet kan gjerne marinere opp til et døgn i kjøleskapet, og paprika blandingen kunne du også lage dagen før, selvom jeg synes den smaker best når den fortsatt er litt lunken fra grillen. 

Du trenger 

til marinaden

200ml olivenolje
200 ml friske urter : oregano, timian, persille, basilikum, salvie, osv.
5 hvitløks fedd
1 ts sitronskall
saften av en kvart sitron
1/2 ts chilli flak

i tillegg trenger du
1 grønn paprika
1 gul paprika
1 rød paprika
1 rød løk

4-5 kotelletter

salt og pepperHa alle marinade ingrediensene opp i en food processor og bland. Smak, og tilsett mer chilliflak hvis du føler for det (det skal ikke være overveldende så ikke overdriv).


Ha kotellettene i en tykk pose og hell på halvparten av marinaden.


Fordel marinaden godt på kotellettene. Lukk posen og legg det kjølig, minst 2 timer og opptil et døgn. 


Før du griller kotellettene griller du grønnsakene. Ha løk (skrellt og delt i to) og paprika i en skål og penlse med marinaden som du har til overs. Pass på at du har omtrent en ss eller mer marinade igjen. 


Legg på grillen og grill 10-15 minutter. Husk å snu. Huden fra paprikaen skal være litt brent og løken skal være litt myk.


Ta de av grillen, legg de tilbake i samme skål og dekk til med alu eller plast folie. La de stå 10-15 minutter. Fjern så stilke, frø og hud på paprikaen (huden bør lett kunne skrelles av) og skjær i strimler. Skjær løk i skiver.


Ha opp i resten av marinaden som du har reservert og bland det hele lett sammen. Smak til med salt og pepper.


Grill kotellettene (du kunne i grunnen sette de på grillen mens du gjorde ferdig grønnsakene) på middels varme ca. 8 minutter på hver side. Server kotelletter med paprika blandingen (sett gjerne en stor skje blanding på kotellettene) og potetbåter eller kanskje nybakt brød.... Og glem ikke vinen.....

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...