torsdag 9. september 2010

Guacomole

Vi satt oss ned, tittet på menyen og var helt uforberedt på utvalget av meksikanske retter, vi som bare hadde lyst på tacos. Nå må jeg innrømme at jeg ikke husker hva jeg slutt endelig bestillte, men det jeg husker er  guacomolen. Det bestillte vi som en appetizer - en liten snack før maten tenkte vi. Jada.... Kellneren kom trillende ut med et lite bord og på den sto det en molcajete - en ganske stor en - iallfall 4 avokadoer, noe hakket løk, hvitløk, tomater, chilli og en lime. Jeg skal jo ikke påstå at jeg var verdensvant når det gjaldt å spise på restauranter men sist en kelner kom trillende ut med et slikt bord var det for å lage eller servere noe ordentlig imponerende, gjerne med litt flambering - crepes suzette for eksempel. Her snakker vi om guacomole og her på Rosa Mexicano tok de det tydeligvis veldig seriøst! 

Kelneren satt i gang. Vi, eller kanskje det var bare meg, satt og måpte. Vi ble spurt om vi likte det spicy, om vi likte hvitløk og råløk og snipp, snapp, snute så var guacomolen ferdig og servert i en stor skål midt på bordet med husets egne tortilla chips. Søren at jeg ikke tok bilde! Dette var guacomole som vi aldri hadde smakt før - il grønn og ubeskrivelig deilig. Vi klarte, eller igjen kanskje det var bare meg, ikke styre oss. Innen første rett var kommet var jeg allerede mett og guacomole skålen selvfølgelig tom. Herlig!

Guacomole skal taes seriøst! Ikke noe ferdig krydder blanding - og for all del ikke noe ferdig guacomole på boks. Æsj, æsj og dobbel æsj! Det tar deg 10 minutter å lage og det er ingen hokus pokus. Og som meg, den kvelden i NY vil du også la deg imponere av hvordan noe så enkelt kan smake så godt!

Du trenger

2 modne avokadoer
2 tomater, "innmat" fjernet og hakket i pene biter
1- 2 hvitløksfedd, presset
1 chilli, finhakket
1/2 rød løk
koriander, hakket
saften av 1 lime
salt og pepper

Ta aokado kjøttet ut av avokadoen og ha det opp i en stor skål. Med to kniver skjærer du lett gjennom avokado massen til du har en ganske grovhakket blanding. Ha i tomater, løk og hvitløk. Bland lett med gaffel. Ha opp i chilli - mengde styrer du selv. Ha opp i koriander og litt lime saft. Kvern noe salt og pepper over blandingen og bland alt lett sammen med gaffel. Husk - du skal ikke mose guacomolen. Smak. Tilsett evt. mer chilli, lime saft, salt eller pepper. Server!


Og her er et bilde av oss i NY den gang i 1991.... før vi spiste guacomolen....


4 kommentarer:

annicaommat sa...

Hei Ina,

Du har en fin og inspirerende blogg:)

Håper du synes det er i orden at jeg linker bloggen din på min bloggside:)

Annica Om Mat

http://annicaommat.com

ina sa...

Tusen takk!! Det er så hyggelig med tilbakemeldinger!! Veldig ok at du linker til bloggen min, jeg gjør det samme - god helg!!

Anonym sa...

Så morsomt å lese om Rosa Mexicano i New York og den fantastiske guacamole`n! :)) Hadde en gjenkjennende opplevelse der for en god del år siden!

Superfin blogg!

Mona

ina sa...

Nei så gøy at det er flere som har hatt en åpenbaring på Rosa Mexicana! :)) Har ikke vært tilbake siden, men kjøpte kokeboken i fjor http://www.amazon.com/Rosas-New-Mexican-Table-Friendly/dp/B001KOU1OK/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1284198800&sr=1-1
Blir nok noen rosa mexicana oppskrifter å finne her på bloggen etterhvert....:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...