lørdag 23. oktober 2010

Louis Vuitton bursdagskake
Me and my big mouth! Jeg satt sammen med en venninne og brainstormet over en kopp kaffe om hva vi kunne finne på til en felles venninnes bursdag. Tale - neeiii, sang - no way, dans - helt klinkende klart nei! 

Vi fant ganske raskt ut hva vi kunne gi i gave - vi skulle gå flere sammen om å gi henne et gavekort på Louis Vuitton. Og det var da det skjedde! Jeg sa, "jeg kan bake en Louis Vuitton bursdagskake som overraskelse!" Min lure venninne synes det var en strålende ide! 

Jeg skjønte ikke hva jeg hadde begitt meg ut på før jeg kom hjem og begynnte å google "louis vuitton cakes" hah! Luften  gikk temmelig fort ut av ballongen kan jeg si deg da jeg innså at jeg kunne nok lage en Louis Vuitton kake seendes ut som en veske, men pen ville den ikke være. Nei, begeistringen for den briljante ideen min falmet raskt. 

Heldigvis hadde jeg noen uker på meg å finne ut av hvordan jeg skulle få laget denne kaken og det trengte jeg, for jeg tenker sakte. Aha opplevelsen fikk jeg da jeg lagde bursdagskake for min datter forrige helg. Istedenfor en stor kake, tenkte jeg at jeg kunne sette sammen cupcakes i en form og dekorere de slik at de viste den klassiske Louis Vuitton mønsteret. Ta dah!

Neste hinder var å finne ut av hvordan jeg skulle sette sammen disse kakene. Jeg trengte et fat eller lignende som kunne holde cupcake´s på plass. Løsningen fant jeg på Ikea. En ramme. Ribba rammen for å være nøyaktig. Den er dyp, og snur du den opp ned, så kan den fungere som et slags brett. Finnes også i forskjellige størrelser alt ettersom hvor mange cupcakes du skal ha plass til... Litt tusjing må til for å få baksiden til å se pen ut, og jeg la et svart ark under glasset slik at jeg fikk mørk bunn.

Neste steg var selve bakingen. Jeg brukte oppskriften på "en ordentlig sjokoladekake"og passet på å ha like my deig i hver form (bruk en iskremskje). Pass på å rist på fatet slik at deigen legger seg flatt i formen - det er vanskelig å legge monogram på en rund topp. 

Lag mange nok slik at du har noen ekstra - alltid noene som ikke blir fine. Når de har avkjølt legger du på glasuren. Jeg hellte glasuren på fra et beger og svirret det rundt slik at hele toppen bel dekket. Så er det bare å sette i gang med Louis Vuitton monogrammet.

Jeg kopierte opp monogrammet til ønsket størrelse og lagde maler i plast. Så var det bare å sette i gang og skjære de ut av en marsipan rull. Denne delen var gankse tidskrevende. Marsipan restene ble kapret av barna, som synes det var morsomt å lage egne ting med.
Så er det bare å fordele monogrammet på kakene. Og ta bilder av mesterverket. I kveld settes lys på kaken og bæres inn til en forhåpentligvis overrasket venninne mens vi synger Happy Birthday! Vi kom oss ikke unna syngingen allikevel....

26 kommentarer:

Lene sa...

Oj, imponert!

Concept Interiors sa...

herlig, og så perfekte!
perfekt for MTV Cribs!

Anonym sa...

Lekkert! Denne vil jeg gjenskape en gang med annet mønster

Maria sa...

For en fantastisk og kreativ idé! :) Nå er ikke jeg noen LVfan, men er virkelig imponert over kaken din!

Torill sa...

Helt utrolig :o)) Fantastisk!!!!

ina sa...

Ja, kaken var en hit i går kveld! Kjempemorsomt å lage kaken - har lyst å prøve meg på Gucci eller Yves Saint Laurent kake neste gang :))

Pia sa...

Oi, for en kreativ og fin gave!

ina sa...

Ja, mottaker var veldig fornøyd! :)

Huset på Planen sa...

Utrolig kult!

ina sa...

Så gøy at det var så mange som synes kaken var kul! Jeg må innrømme at jeg har fått litt blod på tann og har snart lyst å lage en til, med et annet mønster....må bare finne en anledning...:))

Thrine sa...

Dette passer perfekt som kake til min 15 åring som bare elsker LV, Gucci osv.... det blir nok det nærmeste hun kommer på en stund :)
Fin blogg!

ina sa...

Det blir vel en lykkelig 15 åring!! Lykke til!

Maria Nyvold sa...

Jeg er imponert! Kjempe bra blogg :) Blir jo nesten litt inspirert til å prøve meg på baking selv :) Ha en fott helg og en god jul :)

ina sa...

Ja, her er det bare å sette i gang Maria - bak, stek og kok i vei!
God jul til deg også!

Maria sa...

Fantastisk! Denne blir perfekt til min Louis Vuitton-elskende venninne - hvor fant du logoene som du brukte til marsipanen? Er det mulig å tigge dem av deg, hvis du har dem elektronisk...?

Hilsen Maria
http://marias-saltogsott.blogspot.com

ina sa...

Hei Maria!

Ja denne kommer nok til å slå an!
Jeg googlet LV og fikk masse bilder av mønsteret, se

http://www.google.com/images?client=safari&rls=en&q=louis+vuitton+pattern&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=NJgsTYKOHcrsOYehwc0K&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCkQsAQwAA&biw=1499&bih=834

Lykke til!

Maria sa...

Tusen takk Ina!

Dagmarette @ The Finishing School sa...

Incredible! You should market this to LV themselves! :) I love creative baking ideas too... www.thefinishing-school.com

ina sa...

Thank you Dagmarette - I might just do that!

Maria sa...

Ina - fredag er den store dagen og jeg skal prøve meg på disse! Hva slags glasur brukte du? Kan tenke meg at en ganache kan fungere bra?

ina sa...

Ja, en ganache er helt supert. Bruk en glasur som ikke er for stiv slik at den kan renne ut og ligge jevnt på cupcaken. Og som stivner etterhvert slik at monogrammet ligger fint på toppen. Lykke til - dette blir spennende!!!

Hos Tina sa...

Dette var jo bare helt fantastisk! Men de mønstrene, bare skjærte du ut de i marsipan? Kjevlet den først, også skjærte ut? Kan tenke meg at man ikke må ha hastverk da, for man må vel være forsiktig med marsipanen?
God helg! Hilsen Tina

ina sa...

Hei Tina!
Jeg brukte ferdig utkjevlet marsipan :) Du kunne også bruke fondant.
Og ja, det var en tidskrevende process :) Stø hånd og skarp kniv (skalpell) er trikset.

Irene sa...

Fantastisk kreativt!

ina sa...

Takk for det!
Det er først når man sitter i saksa at man kommer på de gode ideene! :))

Synnøve. sa...

Dette var ei flott kake synst eg. Skjönner godt at mottaker blev fornöyd :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...