mandag 13. desember 2010

Kardemomme is med sesamfrø

Kardemomme is med sesamfrø - høres eksotisk ut ikke sant? Det syntes jeg også når jeg fort bladde gjennom min nye kokebok Sarah Ravens Food for Friends and Family. Nå har jeg selvfølgelig gjort litt om på oppskriften. Mindre mascarpone, klementin istedenfor sitron, mindre sukker....ja, men essensen bllir det samme. Og tenk så godt dette blir til en lun eplepai eller bakt frukt - eple eller pære for eksempel. Akkurat det lille eksotiske du trenger for å løfte en alminnelig dessert til noe litt utenom det vanlige! 

Enkel å lage er den også - lag den nå, så har du den på lur i julerushet!

du trenger til ca. 1.5 l is

250g mascarpone
1.25 l yoghurt naturell
400 g sukker
frø fra 15 hele kardemomme poder, lett knust i mørtel 
4 ts svarte sesamfrø, litt tørr stekt
saften og finraspet skall av 2 klementiner

Ha alle ingredienser klare. Visp mascarpone, yoghurt, sukker og klementin saft raskt sammen. Tilsett sesamfrø (som du har tørr stekt i en panne), kardemomme frø og klementin skall i røren. Sett dette gjerne en times tid i kjøleskapet. Hell det hele opp i iskrem maskinen og la den gå en 20 minutters tid til den har begynnt å fryse. Hell over i begre og sett i frysen. 
Har du ikke iskremmaskin kan du helle blandingen direkte over i begre. Sett i frysen en times tid, ta den ut og bland med godt med gaffel. Sett i frysen en times tid igjen og repeter. Gjør dette 3-4 ganger. 

Ta dah - nå har du eksotisk klar for servering for en litt utenom det vanlige jule desserten!

9 kommentarer:

Frida sa...

Merkelig nok høres dette helt sjukt sjukt godt ut! Særlig til litt lune pærer av noe slag. Herreminhatt, nå fikk jeg lyst på dessert altså!

ina sa...

Mmmm ja, var akkurat og spiste litt fra frysen - min lille Nigella Lawson øyeblikk hvor jeg ikke kan la være å gå og smugspise på alle de gode restene....
Svak smak av mascarpone, litt søtt, litt syrlig, forfriskende...ja, manglet bare litt lune pærer...:))

Frida sa...

Haha, slutt da! Det er hakket før åpenbar sikling her!

Tove sa...

Hei Ina! Denne oppskrifta skal eg absolutt prøve til jul! Eg har ikkje ismaskin, så då får det blir på "frys og rør 3-4 gongar"-måten! Men så lenge resultatet blir bra skal eg vel klare det! Ynskjer deg ei god veke!

ina sa...

Hei Tove! Ja, resultatet blir kanskje noe mer kornete uten iskrem maskin men smaken blir like god! Lykke til og ha en fortreffelig uke du også!! ina:)

Marie sa...

Hadde en pakke mascarpone stående som måtte brukes opp og søkte på siden din etter en passende oppskrift, og denne isen var midt i blinken! Ismaskinen min har ganske liten kapasitet (max 1l) lagt en variant med mer mascarpone og mindre yoghurt. Smaksatte med limjuice, honning, kardemomme og vanilje. Fikk særs gode skussmål i familiemiddagen! Skal defintivt prøve igjen. Tusen takk for inspirerende blogg!

Mat på Bordet sa...

Mmmm, det hørtes veldi godt ut med litt honning og lime - det skal jeg prøve neste gang! :)

Anonym sa...

Herregud så mange orddelingsfeil denne oppskriften hadde!!! Den høres fantastisk ut, men skjerpings.

Mat på Bordet sa...


Ja, jeg har orddelingsfeil - det kommer av at engelsk er morsmålet mitt. Å dele et ord eller ikke er ikke innlysende for meg og jeg gjør så godt jeg kan. Jeg tror også at jeg er blitt flinkere med tiden.

Du er ikke den første som kommenterer dette og som regel synes jeg det er greit å få tilbakemeldinger.
Ditt kommentar derimot oppfatter jeg som noe nedlatende, prøv en hyggeligere tone neste gang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...