onsdag 9. februar 2011

Pizza med squash og ricotta

Pizza i dag, det er tross alt lille-lørdag! Dere har kanskje lagt merke til at jeg har en forkjærlighet for vegetar pizza. Bortsett fra parma skinke er jeg i grunnen ikke glad i kjøtt på pizzaen min. Kanskje  jeg  spiste for mye "kjøttdeig pizza" når jeg var barn, vet ikke. 

Har du ikke prøvd squash på pizzaen før, så bør du gjøre det snarest. Det blir en ganske så mild og elegant pizza. Små smaker hvis du skjønner hva jeg mener - men gode! 

du trenger for 4 pers

pizza deig - hjemmelagd
2 mellomstore squash
200g ricotta
2-3 hvitløks fedd fra confit av hvitløk
salt og pepper
1 buffola mozzarella

ovn temp 200C

Lag pizza deigen. La den hvile. Rull den ut - rund eller firkantet - som du vil.
Mos hvitløksfeddene og bland de inn i ricotta´en. Smak til med litt salt og pepper. Bruk en ostehøvel for å skjære tynne skiver av squashen. Hell av vannet fra mozzarella osten.
Smør pizza bunnen med ricotta blandingen. Fordel squash skivene over pizzaen. Bryt av små biter av mozzarellaen og fordel så jevnt du kan over pizzaen. Er du glad i oregano kan du strø litt over dette igjen.

Stek i forvarmet ovn, gjerne på pizzasten, 10-15minutter.

Server. Og gjerne med et glass vin selv om det bare er lille-lørdag...

6 kommentarer:

Linn sa...

Dette så herlig ut! Overdose av kjøttdeigpizza er vi nok mange som fikk. Ricotta på pizza er derimot undervurdert - eller kanskje underforsøkt!

ina sa...

Ja det er vel mange av oss som tilhører "kjøttdeigpizza" generasjonen...
Og ja, ricotta er så absolut underrepresentert i mange oppskrifter!!

[kjøkkentjeneste] sa...

Ser kjempegodt ut!

Stine sa...

Hei hei!

Har nå bakt 3 varianter av no knead brødet, og jeg er helt frelst. Kanel-rosin varianten var vanskelig å ikke spise opp på en gang da den kom varm ut av ovnen! Herlig med smør på, og mannen min syntes det var skikkelig digg med brunost på.

Jeg har et spørsmål, hva skjer hvis man bare hever deigen i gryta, og setter den inn i varm ovn? Jeg er litt fristet til å prøve det ut for å gjøre det enda enklere...

Stine

polkadot sa...

God morgen!
Vi hadde pizzahjemmealeneparty i går kveld (Barna er bortreist;-), Vi lagde masse pizza bla. dine: squash pizzaen og den med svartkål. jeg erstattet svartkål med savoikål og det fungerte helt topp!!!
Jeg har aldri laget pizza uten tomatsaus før... <3-lig takk for super inspirasjon og oppskrifter!
C

ina sa...

Så gøy da! For det første høres det kjempedeilig ut å ha en barnefri fredag og for det andre så hørtes det kjempekoselig ut å h hjemme alene pizzaparty!

Ja, litt umulig å få tak i svartkål for tiden - kan tenke meg at svaoykål fungerte utmerket - du kunne også ha brukt spinat. Og apropos spinat - neste gang får dere prøve spinatpizzaen - min favoritt!! :D

Tusen takk for tilbakemelding - så hyggelig å høre at noen prøver og ikke minst liker oppskirftene!!
Fortsatt fin helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...