tirsdag 29. mars 2011

Hjemmelagd pitabrødNaan brød i går - da er det logisk å følge opp med pitabrød - i mitt hode iallfall... Pitabrød er opprinnnelig fra midtøsten og spises gjerne med hummus, kebab, falaffel eller retter med mye saus. Brødet bobler opp under steking og det er dette lufthullet som danner en lomme i brødet når brødet avkjøles. 

Du trenger en flate som holder godt på varmen i ovnen til å steke pitabrødet på. Bruk en pizzasten hvis du har og hvis ikke setter du en jerngryte eller panne eller en tung bakeplate i ovnen. 

du trenger - for ca. 12 pitabrød

450g hvetemel
2ts salt
2ts tørrgjær
2ss olivenolje
300ml vann

ovn temp 200C

Bruker du kjøkkenmaskin har du det tørre opp i bollen. Bruk deig kroken. Sett maskinen i gang og tilsett vannet og oljen. La maskinen jobbe med deigen en 10 minutters tid til du har en fin smidig deig. 

Lager du deigen for hånd har du alt det tørre i en bolle. Tilsett vannet og oljen og rør deigen sammen med en tresleiv. Hell deigen på en melet kjøkkenbenk og kna deigen til den er smidig.

La deigen hvile til det er dobbel størrelse, 1-2 timer. Alternativt kan du la den heve over natten i kjøleskapet (deigen utvikler mer smak). La deigen komme til romtemperatur før du jobber videre med den.
Del deigen i like store emner og rull de til små baller. Bruk en rullepinne til å rulle de ut til sirkler 10-15cm i diameter og ca. 1/2cm tykke.
Legg deigen på den varme stenen i ovnen (eller gryte, bakeplate...). La den steke 2-3 minutter til den begynner å blåse opp i midten. Snu den og stek videre på den andre side et par minutter til. Hold de varme i et rent håndkle hvis du skal servere de med det samme. De egner seg veldig godt til frysing også. Varm de da opp i toasteren før du serverer de.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Orddelingsfeil! Det heter pitabrød, ikke pita brød!

ina sa...

Rettet! Takk for tipset!

Linn sa...

De ser kjempegode ut- passe luftige og saftige!

Maria sa...

Jeg har aldri forsøkt å lage pitabrød selv, takk for inspirasjon!
De ferdigkjøpte er jo så tørre at de smuldrer i stykker når man prøver å putte noe i dem... :-S

ina sa...

@Linn - takk - ja de ble veldig gode og som med det meste man lager selv bedre enn de du får kjøpt!

@Maria - ligget lenge på "to do" listen. Synes det er en del forskjell på kvaliteten på kjøpe pitabrød - handler de kun i innvandrerbutikken! Der er det best - men hjemmelagd er enda bedre :D

Fahar Iqbal sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...