torsdag 5. mai 2011

Quesadilla med ost og koriander pesto


I anledning Cinqo de Mayo som feires stort i USA av både meksikanere og amerikanere er quesadillas en del av menyen i dag. Quesadillas kan lages enkelt med bare ost, men jeg lager de gjerne med denne koriander pestoen som jeg da pensler på tortillaen før jeg legger på osten. Så er det rett på grillen til osten smelter til en herlig masse, skjære den opp som en pizza og servere med noe kaldt å drikke. Dette er en ypperlig liten starter nå som grillsesongen raser for fullt. Du og gjestene dine kan kose dere med disse og en drink mens dere venter på den virkelige maten....

du trenger

1 stor bunt koriander
2 hvitløksfedd, finhakket 
1 rød chilli (uten frø hvis du ikke ønsker det så sterkt)
4 vårløk, grovhakket
1/2 ts koriander
1/2 ts spisskumin
saften av en lime
125ml olivenolje
salt, pepper

i tillegg trenger du tortilla's, gjerne grove, og mozzarella ost

 Lag pestoen. Ha koriander, hvitløk, chilli, vårløk, krydder, limesaft og olje i en food processor og kjør til du får er en fin masse. Smak til med salt og pepper.
Hell over på glass hvis du ikke skal bruke det med det samme. Oppbevar i kjøleskapet og la det komme til romtemperatur før du skal bruke det.
 Pensle to tortilla's med ca. 1ss pesto.
 Strø godt med ost på toppen
 og legg den andre tortillaen opp på, penslet siden ned.
 Stek tortillas på mellomsterk varme på grill eller i en stekepanne. De er ferdige når de har fått litt farge og osten er smeltet.

Viva el Cinco de Mayo!!

5 kommentarer:

Hanne sa...

Mmm, det så godt ut!

ninabakke sa...

Namnam :)

ina sa...

Ja, det er bare å sett i gang mine damer!
Og som en leser foreslo kan du gjerne fylle på med kylling også for eksempel, lage litt salsa og guacomole til og vips så har du en hel middag!

swimzy sa...

ja, jeg fyller alltid med kylingkjøttdeig med tacokrydder på:) men skal absolutt prøve ut denne pestoen..høres nydelig ut;(

Mat på Bordet sa...

Pestoen gjør tingen, vet du :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...