mandag 20. juni 2011

Cake Pops!


Jeg har ikke kommet så langt at jeg baker kaker eller lager mat kun for bloggens skyld og hopper på enhver anledning som gir meg lov til å gjøre noen sprell på kjøkkenet. Skoleavslutninger er derfor velkommne begivenheter her i huset. Særlig når de er på en mandag etter en regnful helg.... 

Hvis mine barns reaksjoner på disse cakepops er noe å godt etter så kommer disse til å slå utrolig godt an i kveld! Gleder meg!!

Men nå, litt om hvordan du kan lage de! Cake pops er enkelt og greit en kake som er blandet med glasur, presset sammen til å lage en kompakt kake, rullet til kuler og satt på en pinne. Kaken er deretter trukket i sjokolade og pyntet. 

Jeg brukte oppskriften til en kake som alltid slår an i barnebursdag (og som også de voksne svermer for) og som jeg vanligvis pynter med kokos. Oppskriften finner du her. For cakepops sløyfer du kokos, og etter henstilling fra barna brukte jeg varmt vann istedenfor kaffe i glasuren. Siden jeg ikke brukte kaffe hadde jeg også i en spiseskje sitronsaft for å balansere ut sødmen. En porsjon kake og glasur lager ca. 50 cakepops.

Kaken kan gjerne bakes en dag eller to i forveien. Når du har rullet kaken i kuler skal de avkjøles helt, dvs min. 2 timer i kjøleskapet. Regn også med ca en halvtime i frysen før du har på sjokoladetrekket.

I tillegg til kake og glasur trenger du pinner, et stort stykke oasis eller isopor, sjokolade (ca. 500g), strø eller annen pynt.

Bak kaken. La den avkjøle, gjerne et døgn.
Bryt kaken i biter.
Smuldre kaken med fingrene.
Hell i glasuren.
Begynn å rør sammen glasuren med kakesmulene
rør og rør, men til slutt må du ta hendene fatt.
Press rett og slett deigen sammen til en stor kakeklump.
Bryt små stykker av deigen og rull det sammen til faste små kuler. Sett kulene i kjøleskapet noen timers tid. Stikk en pinne gjennom hver kule og sett de så i frysen. Dette er et viktig steg - en kald kake kule gjør at sjokoladen stivner raskere.
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Jeg brukte ca. 500g sjokolade for litt i underkant av 50 kuler. Hell sjokolade over kake kulen. Pass på at sjokoladen dekker hele kulen - også toppen!
La overflødig sjokolade renne av - rist gjerne litt forsiktig.
Strø på perlesukkeret eller annen pynt  før sjokoladen har stivnet. Bruk gjerne skje - sukkeret  farger fingrene og plutselig har du merker på pinnene... Her har jeg fått hjelp av min datter (jeg er for gammel for oransj neglelakk :-D).

Stikk de opp i en oasis eller et stykke isopor for å stivne helt. Oppbevar kjølig. Server gjerne kjølig også hvis mulig.
Ta dah!
Og så noen bilder av ferdige cakepops...
Og siden jeg ikke klarte å bestemme meg hvilket bilde som var finest
poster jeg litt flere bilder
enn det jeg nødvendigvis trenger å gjøre...
men de ble bare så innmari fine
og man kan aldri få nok bilder
men dette er den siste
Nei, forresten dette er den siste! Og tenk, jeg har enda flere bilder på lur, men nå setter jeg en strek!

41 kommentarer:

[kjøkkentjeneste] sa...

Fantastiske bilder! Det er hvit sjokolade du har brukt, er det ikke? (Eller noe galt med fargen...)

Kine sa...

Kjempe lekre :)
jeg prøvde meg på slike til bursdag i helgen, men de bare datt av pinnene:( Så jeg hadde nok ikke avkjølt nok, og heller ikke fast nok deig.
Det endte med at jeg puttet dem i konfektformer ;)

Irene sa...

Tøffe! Jeg har laget mange slike, men ikke på pinner, bare i små former.

Trine ;) sa...

De ser kjempefine ut, Ina! Og akkurat passe med bilder ;)

Jeg hadde egentlig tenkt å lage cakepops selv til treårsdagen i helga, men det ble det dessverre ikke tid til. Må vente på en ny anledning.

Fin mandag!

Trine ;)

Elisabeth sa...

Kjempefine og for noen lekre bilder! Jeg har en liten langpannekake uten glasur igjen fra gårsdagens barnebursdag og kjenner at det klør litt i fingrene... :)

Anonym sa...

Jeg har sett på andre blogger at de dypper pinnen i smeltet sjokolade før de stikker den i kake-kulen. Tror kanskje det er lurt med tanke på at de ikke skal dette av.

ina sa...

Hei alle sammen! Nettopp tilbake fra skoleavslutningen og som forsvant de med en eneste gang! Mange lykkelige barneansikter å se :D

@kjøkkentjeneste - ja det er hvit sjokolade jeg brukte. Og så hadde jeg ikke nok, så det ble noen brune også..

@Kine - ja, det er de to tingene du må passe på : at du ruller kakene hardt nok at de ikke faller av pinnen og at de kalde (altså harde). Som en leser kommenterer kan du dyppe pinnene i sjokolade først før du stikker de i kulene - det skal fungere som lim. Men, det gikk helt fint uten også.

@Irene - neste gang med pinner da! Særlig hvis du skal servere til barn :-D

@Trine - Takk, takk ! Ja, du synes ikke det ble for mange bilder ...he,he

@Elisabeth - hva venter du på? Sett i gang! :D Og bilde takk.....

@Anonym - ja, det har jeg også lest, men det trengtes ikke i dette tilfellet. Passer du på at du har pakket kaken tett nok og at de er kjølige holder de fint uten "lim".
Men, ønsker man å være ekstra sikker er det ingen dum idé...

Frihet sa...

Oj så fine!! nam nam :)

ina sa...

Takk! Takk!

Camilla sa...

Genialt. Dette må jo passe ypperlig til bursdagen me skal ha i helga. Tipper dette slår ann hjå både liten og stor.

ina sa...

Å ja, det kan jeg nesten garantere!!

Cathrine Møller Øyen sa...

Så nydelig lekre! Og passe med bilder, som Trine sa. Jeg klarte heller ikke bestemme meg hvem som var finest, alle var så lekre!
Hvor har du kjøpt det fargede sukkeret? Det bare måå jeg ha... He-he.

Takk for super oppskrift, får jeg tak i sukker skal jeg lage dette til barnehageavslutning på fredag!

Nydelig blogg, forresten.
Mvh Cathrine.
Her er min:
http://cathrineoyen.blogspot.com/

polkadot sa...

HALLO - du er ikke for gammel til orange neglelakk!
C

ps. <3 -lig takk for oppskriften!
Snart drar jeg på hytta, der skal den testes - jippiii!!!

ina sa...

@ Cathrine - Takk skal du ha! Sukkeret har jeg kjøpt i New York, men du kan kjøpe lignende på Cacas.
Lykke til med bloggingen!

@ Polkadot - nei, du synes ikke det nei... Skal la neglene vokse litt og prøve det i sommer da :D

Kos deg på hytta!

swimzy sa...

wow, så utrolig stilig! :) OG så utrolig masse fine farger :)
klem fra swimzy

Spiselige Kunstverk sa...

Hei Ina-Janine! Flott blogg innlegg! Perlesukker farger du enkelt selv ved å bruke vanlig perlesukker og fargepasta! Jeg testet dette selv i dag og det gi helt strålende! Bare ha litt perlesukker og farge i en plastpose og gni fargen rundt til den er jevnt fordelt. Farger som kan brukes finner du her: http://www.spiseligekunstverk.no/index.php?main_page=index&cPath=14_15

Hilsen Katrine

ina sa...

@Swimzy - takk for det!

@spiselige kunstverk - takk for tipset! Har akkurat skrevet et blogg innlegg om hvordan man selv kan farge perlesukker. Hadde bare konditorfarge tilgjengelig - min fargepasta var helt inntørka. På tide å kjøpe nytt og da vet jeg hvor jeg kan handle!

At Anna's kitchen table sa...

Wow, wow, WOW!!
Those beautiful, beautiful colours.
I' very impressed.

ina sa...

Thank you Anna!
I can't seem to get enough of them either.
I think I might just use one of the pictures as a screen saver....start every day with a smile...:-D

Cathrine Møller Øyen sa...

Hei Ina. Sjekk ut mine fine Pops! Og takk for inspirasjon!!
Du ligger på forsiden min som anbefalt blogg.
http://cathrineoyen.blogspot.com/2011/06/cakepops.html

Mvh Cathrine

Cathrine Møller Øyen sa...

WOW!!! Ser at du har lagt til meg på forsiden din som anbefalt blogg og!! TUSEN takk, det var kjempehyggelig å se! Har all respekt for det du driver med, bøyer meg i støvet!!

Du er så flink!

hi-hi, nå ble jeg glad!

Lene sa...

Jeg er simpelthen en superfan av bloggen din! Så utrolig mange lette og fantastiske oppskrifter samlet på et sted.. :D Har surfet litt i "arkivet" og funnet mange nye favoritter - takk! :) Jeg skal ha dåp for min lille prinsesse i begynnelsen av september og da skal noen av oppskriftene dine til pers.

ina sa...

@Cathrine: De ble kjempefine Cathrine!! Og ja så klart ligger du på blogglisten! :D

@Lene: Det er så hyggelig å få så fine tilbakemeldinger- tusen takk! Og lykke til med dåpen - håper alt smaker :-D

Evy Hanson sa...

Nytt desktop bilde for meg! Makes me happy :D

Mat på Bordet sa...

Herlig! Makes me happy too!

Husmorsan Anette sa...

Jättefina bilder på smarriga CakePops!

Mat på Bordet sa...

Tusen takk Anette !

Kathrine sa...

Å de så knall gode ut :o)
Så dette må prøves ut!

kan jeg lage de 1 dag før de skal spises?
og hvordan oppbevarer jeg de da? i kjøleskapet?

Mat på Bordet sa...

Ja, disse kan du gjerne lage dagen før. Jeg stakk mine cakepops ned i en oasis (hadde litt bakepapir over oasisen og stakk de gjennom det) som jeg hadde satt i en form. Sett det hele i kjøleskapet. Ta de gjerne ut en 15 minutters tid før du skal servere.

Anonym sa...

Flott blogg, og flotte Cake pops!....men et spørsmål,-Hvor får du kjøpt disse pinnene? :)

Mat på Bordet sa...

Panduro har kjærlighetspinner, men du kan også prøve Cacas for eksempel :)

Anonym sa...

Knall fine bilder og cakepops:-))Gleder meg til å prøve å lage de til uken:-))Takk for fine oppskrifter og tips:-))

Mat på Bordet sa...

Så hyggelig da! Takk for kommentar!

Helene R sa...

Fantastisk! Dette må jeg også prøve. Bor for tiden i USA, og slike Cake-pops er i alle Starbucks' kaféer for tiden. Takk for oppskrift!

Mat på Bordet sa...

Ja, jeg så de i overalt jeg også!
Tydeligvis den nye hotte tingen etter cupcakes.....

Frk.Kopstad sa...

Sånne skal jeg jammen prøve meg på til barnebursdag nå i September! :) Og da skal jeg selvfølgelig linke til bloggen din hvis resultatet blir bra! :)

Mat på Bordet sa...

Det blir garantert en vellykket barnebursdag da! Lykke til!!

Anette sa...

Hei. hvor har du fått tak i sukker i sånne forskjellige farger?

Hilsen Anette

Mat på Bordet sa...

Jeg har kjøpt mitt i utlandet men du kan også jøpe på cacas.no. Eller du kan lage din egen se http://www.matpaabordet.com/2011/06/farget-perlesukker.html

Anonym sa...

Heisann, jeg skal holde et matkurs for barn i Frankrike og tenkte å prøve meg på denne oppskriften. Har du noen tips?

Ellers ville jeg bare si at du har en flott blogg! Finner alltid inspirasjon i den :-)

Mat på Bordet sa...

Hmm, det kommer litt an på hvor lenge kurset ditt varer. Og vor gamle barna er:) Det er veldig gøy å dekorere cake pops, dsv dyppe de i sjokolade/glasur og pynte. Morsomt er det også å rulle sammen cake pops å sette de på pinne. Men, de bør minst stå en time i frysen før de pyntes. Så mitt råd er å ha kalde cake pops klare for pynting...:) Lykke til!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...