onsdag 13. juli 2011

no knead brød med muesli og soltørkede aprikoser

Nå har jeg mistet tellingen på hvor mange varianter no knead brød jeg har laget - lurer på om dette er nr. 30. Jeg orker ikke telle, det er for varmt her i sommervarmen, utrolig nok. Ja, jeg er i Norge. I Østfold faktisk og heldigvis ved sjøen. Og uansett vær og uansett om det er ferie eller travle hverdager må man ha brød....

Dette muesli brødet er nå blitt vår favoritt frokostbrød. Litt kompakt, litt søt og utrolig godt toastet med smør og en kopp kaffe. Gjerne ute i sommersolen.... Man må jo benytte anledningen når den byr seg!

du trenger
500g hvetemel
100g muesliblanding (jeg brukte Original Alpen, swiss style muesli)
50g soltørkede aprikoser, skjært i tynne strimler
1/2ts tørrgjær
1 1/2ts salt
2ss honning rørt ut i
4dl vann

Har du ikke bakt no knead brød anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen.

Rør sammen mel, muesliblanding, aprikoser, gjær og salt i en bolle. Rør honning ut i vannet og tilsett melblandingen. Rør deigen sammen, dekk til bollen og la den hvile på kjøkkenbenken 12-18 timer.

Strø godt med mel på et stykke bakepapir og hell deigen over på den. Brett den sammen et par ganger og legge deigen med brett siden ned. Dekk til og la den hvile i ytterlig 2 timer. Sett en ildfast gryte med lokk i kald ovn, sett temperaturen til 250C og la begge varme opp en halvtimes tid. 

Ta formen ut av ovnen, hell deigen opp i, sett på lokk og ha det hele i ovnen. La det steke 30 minutter. Ta så av lokket, skru ned varmen til 220C og stek videre i 15minutter. Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist. 

Gled deg til frokost og fortsatt god sommer!

11 kommentarer:

Maria sa...

Dette er virkelig etter min smak! Well done :-D

Mat på Bordet sa...

Jeg ovredriver ikke - den er virkelig knallgod!
Har nå fått tak i tørkede blåbær og vurderer en havregryn/blåbær variant....

Maskemamma sa...

Har du prøvd no knead med Goji?

Mat på Bordet sa...

Nei, det har jeg ikke. Men jeg har faktisk goji bær liggende så det spørs om ikke de finner en brøddeig snart....:D

Marianne sa...

Spennende å følge deg!
Inspirerende!

Mat på Bordet sa...

Tusen takk Marianne!! - alltid veldig hyggelig å høre at det er noen "der ute" som følger med :D

Anonym sa...

Kjempeflott blogg! Dette broedet skal jeg proev straks temperaturen synker litt her hos oss. Paa denne tiden av aaret proever vi aa unngaa aa sette paa stekeovnen for ofte, hver eneste grad teller. En annen oppskrift jeg ogsaa vil proeve er smulekaken med blaabaer. En kjekk aktivitet i varmen er aa lese gjennom alle de fine postene dine, mye god mat. Jeg fant deg gjennom bloggen til kjoekkentjeneste. Kommer nok snart igjen paa besoek.
(Min favoritt naar det gjelder toerket frukt er toerkede sure kirsebaer. De har jeg brukt i mye godt bakvaerk)

Sommerhilsen fra AG NY

Mat på Bordet sa...

På en måte så høres det ganske deilig ut at det er så varmt at man helst vil unngå å bruke stekeovnen....på den annen side så hadde jeg nok savnet stekeovnen noe...
Så hyggelig at du liker bloggen - du har kanskje lagt merke til Ina fra Kjøkkentjeneste og jeg har startet ny blogg sammen - www.matbloggsentralen.blogspot.com - i startfasen men verdt å følge!
Og ja, mmm, tørkede kirsebær er høyt på listen min også. Om ikke lenge kommer brød med tørkede blåbær, kanskje det blir kirsebærbrød også etterhvert...
Fortsatt god sommer!

Tale sa...

Jeg lot meg inspirere av både denne oppskriften og den med blåbær og endte opp med aprikos (100g), havregryn og valnøtter. I helgne synes jeg det er grenialt å følge tipset ditt om eltefrie rundstykker. Så vi koste oss med deilige aprikosrunstrykker til helgefrokosten :) Synes frø og nøtter blir best når de er utenpå så strødde godt med hakkede valnøtter i muffinsformene før jeg la opp rundsrykkene.. Takk for stadig inspirerende oppskrifter!

Kristin helsekost sa...

Kjempeflott blogg, jeg ble helt betatt av alle de nydelige bildene.
Jeg vil komme tilbake og lese mer når det ikke er så sent, snart 01:30 så det er på tide å krype til køys.

Jeg skal forsøke blåbærbrødet, skogen er full av blåbær nå. Jeg er ute på tur med hunden min og spiser meg nesten mett på blåbær hver dag. Det er også fortsatt masse villbringebær.

Oppfordrer alle til å ta en bærtur, nydelig temperatur på kvelden.

Ha det fint!

Kristin

Mat på Bordet sa...

@Tale - å så deilig! Tenker at nøtter er godt til aprikosbrødet og godt å høre at de også fungerte som rundstykker! Lurt å ha nøtter i formen på forhånd!

@Kristin - ja 01:30 er så absolut leggetid! :D Helt enis at alle bør ut og plukke bær - det er så mye i år og da er det også gøy å plukke!
Blåbærbrødet fungerer best med tørkede blåbær - brødet blir ellers for "våt". en du kan jo lage blåbærscones eller pannekaker eller is av nyplukkede blåbær..... Du finner oppskrifter på bloggen :D
Tyttebær begynner å modnes allerede her i området og jeg hører rykter om kantareller i skogen.....Må nyte sommeren litt mer før jeg går ut og høster høstens frukter tror jeg :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...