torsdag 21. juli 2011

No knead havrebrød med blåbær

 Jeg gjør bare livet vårt vanskelig med å komme med flere nye varianter på no knead brød. Sist skrev jeg om mueslibrød med aprikoser og at den var vår absolut frokost favoritt. Gjett hva som har skjedd.... jo, vi har fått ny favoritt, nemlig havrebrød med blåbær!

 Egentlig skulle mueslibrødet være med blåbær - nyplukket fra hagen bak hytta. Men, det ble ganske så mislykket. Blåbærene sprakk i varmen og hele brødet sank sammen som en våt et eller annet. Brødet smakte godt, det var det ikke noe å si på, men midten måtte man unngå. Så det ble aprikoser istedet. 

Tanken på et brød med blåbær slapp ikke og når jeg så kom over de i tørket tilstand (Smart Club) var det ikke noe i veien å forsøke en gang til. Lik aprikosen i mueslibrødet, så er ikke blåbær overveldende søte (som rosiner gjerne kan være, ikke at det er en uting....) og er en god kombinasjon med havre. Hadde jeg hatt noen nøtter for hånden hadde de sikkert også funnet veien inn i deigen, men det får bli til en annen gang.

du trenger
500g hvetemel
100g havregryn
100g tørkede blåbær
1 1/2 ts salt
1/2 ts tørrgjær
4dl vann

Har du ikke laget no knead brød før anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen.

Bland mel, havregryn, blåbær, salt og gjær i en bolle. Tilsett vann og rør 1-2 minutter til deigen kommer sammen. Dekk til og la deigen hvile på kjøkkenbenken 12-18 timer.

Legg et stykke bakepapir på kjøkkenbenken og strø godt med mel. Hell deigen ut på bakepapiret. Brett deigen et par ganger, legg den med brettsiden ned og dekk den til igjen. La den hvile i ytterlig 2 timer.

Etter 90 minutter setter du en ildfastform med lokk i en kald ovn og setter ovnen på 250C. Ta formen ut etter 30 minutter, hell deigen opp i (brettsiden kommer nå opp), sett på lokk og sett det hele tilbake i ovnen. Stek i 30 minutter. Ta så av lokket, skru varmen ned til 220C og stek videre 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og la brødet avkjøle på rist. 

Så får du selv bestemme hvilket brød er din frokost favoritt....

8 kommentarer:

Anonym sa...

Den siste uken har vi levd på No knead brød og selv barna elsker det! Jeg har vel laget min egen variant med blanding av hv mel og grov rug - dobblet deigen din og den passer perfekt til min gryte! Takk for at du deler. Gleder meg til å prøve nye varianter :)

Mat på Bordet sa...

Så fint!
Kjempehyggelig å høre at andre er "hekta"...:D
Lykke til med nye varianter!

Kine sa...

Åh det hørtes og så utrolig godt ut :)
Det må prøves...bare så utgjort at vi var på smart club i stad da, og det er halvannen times kjøring dit..så skal vel ikke dit igjen med det første :p hehe
Men kanskje jeg finner tørkede blåbær andre steder?

Mat på Bordet sa...

Kanskje....
Har sett etter de på Meny, men fant ikke, heller ikke på ICA...
Muligens en helsekostbutikk... :D

Tale sa...

Takk for nok en innspirerende brødoppskrift! Jeg har aldri helt fått til dette med brødbakst, men disse eltefrie brødene får jeg jo til! Og de er både enkele og kjempegode - blitt helt hekta.. Bakte en del i sommerferien og nå er både min mor og min søster på "brødkjøret". Gøy :)

cut glove sa...

It is very helpful material for my food project. I am impressed by your a nice information from this post. Delicious dish to eat with butter milk.

Superkokken sa...

Denne skal prøves! utrolig spennende oppskrifter du legger ut :)

Mat på Bordet sa...

@Tale - så hyggelig da! Og gøy at du får med deg øvrige familiemedlemmer på brødbaking!

@Superkokken - Takk! Synes det er så morsomt å eksperimentere med no knead brød - forvent mange flere varianter! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...