onsdag 17. august 2011

Spaghetti med reker, bacon og cherry tomater

Jeg tror ikke gårsdagens spaghetti oppskrift slo så godt an - det er lenge siden et innlegg har fått 0 kommentarer :-( Jeg klarte tydeligvis ikke å formidle hvor godt det er med spaghetti og blomkål - overraskende godt! Men, jeg må innrømme at når jeg serverte denne til samme middagsgjester og ba de velge mellom de to så kom denne ut på topp. Mer smak var dommen. Så det så. Nå har du valget, ønsker du en mild, enkel middag velger du blomkål varianten, ønsker du noe med mer smak - litt sjø. litt salt, litt syrlig - velger du denne. Begge er like enkle og raske å lage!

du trenger
ca.200g reker i lake
ca. 150g bacon i skiver
ca.15 cherry tomater
3 vårløk
2 hvitløksfedd
saften av en halv sitron
smør, olivenolje og pepper

spaghetti til 4 personer

Hell laken av rekene. Skjær bacon og vårløk i biter. Skjær cherry tomatene i to. Finhakk hvitløken.Sett over et stort kjele med vann for pastaen.

Sprøstek bacon i varm stekepanne. Legg over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Hell av baconfettet og ha 1ss smør i stekepannen. Ha den hvite delen av vårløken og hvitløken i stekepannen og stek på middelsvarme 3-4 minutter til løken begynner å bli myk. Tilsett de grønne delene av vårløken samt rekene til stekepannen og la det surre noen minutter til. Pasta vannet bør koke nå. Ha opp i salt og spaghettien og kok etter pakkens anvisninger (7-8 minutter).
 Tilsett cherry tomatene til sausen og ha i sitronsaften . Rør forsiktig sammen og la det surre.
 Hell av spaghettien og ha opp i stekepannen sammen med sausen,
 tilsett bacon og rør forsiktig sammen.
 Hell det hele opp i en serveringsskål og kvern over litt pepper. Ha over litt revet parmesanost (det strides om det er lov eller ikke, men jeg synes det er godt med bitte litt...) og server. God middag på en halvtime!

13 kommentarer:

Bodil sa...

Mmmm vurderer dette til middag i morgen. Såg kjempegodt ut! Prøver gjerne den "misslykka" pastaen med blomkål også en dag :-)

Har en herlig pastarett på min blogg også. Jeg synes den er enkel og smaker helt nydelig. Håper du sender meg et lite vink om du lager den, og hva du synes om den.

Adressen er:
http://bodil.hiet4.com/2011/07/spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino.html

Quiltefia sa...

Hei!! Jeg hadde faktisk tenkt å lage blomkålpastaen til middag idag. Men jeg glemte igjen lommeboka på jobben. På handlelista stod det pinjekjerner!! Lurte også på hvordan jeg skulle få lurt inn en tur på japantorget også!! Handler sushi ting der!! Pga mangel på penger ble det en pæragraf fra mandag..... Vi har en diskusjon gående på jobb ang lav-karbo. Men jeg tror ikke jeg kam unnvære pasta!! Eller brød eller poteter eller ris........ Jeg digger bloggen din!! Annek:-)

Quiltefia sa...

Jeg mente en spagetti rest!! Ak:-)

Marianne sa...

Denne skal prøves! Helst med ferske reker da. ;)

Mat på Bordet sa...

@Bodil - he,he, jeg satt og diskuterte spaghetti retter med jentene og mimret om en enkel rett hvorpå man bare blandet nykokt varm spaghetti med små biter mozzarella, cherry tomater, litt reven basilikum og nykvernet pepper. Din oppskrift minner meg litt om den - enkelt og ukomplisert og bare supergodt!

@ Quiltefia -ha,ha - å glemme pinjekjerner er ikke så farlig - oppskirfter er til slik at du kan sette ditt personlige preg på de :D

Ja, og der minnet du meg på at jeg også må ta en snarlig tur til Japantorget!

Og helt enig - jeg kunne heller ikke leve uten pasta....eller brød......eller poteter.....eller ris.....eller kake.....nei, jeg får heller spise litt mindre og løpe litt mer...

Mat på Bordet sa...

@Marianne - å ja, ferske reker er desidert best, men nå hadde jeg disse i kjøleskapet og "bruk før" datoen nærmet seg med stormskritt....:D

Superkokken sa...

Digg pastarett på en digg blogg!!
Beste hilsen fra Superkokken - som også elsker pasta og det italienske:-)

PS. Kjenner du noen som lærer/snakker italiensk - tips dem om at de finner italienske oppskrifter på italiensk her: www.superkokken.no

Tastes ved.

HobbyMegHer sa...

Dette så herlig ut!
Skal prøves her i hus.
-Elsker pastamat. :D

Mat på Bordet sa...

@Superkokken - skal si det videre!

@HobbyMegHer - jeg også - ellllsssskkkeeeer pastaretter!

Anonym sa...

Prøvde oppskrifta, kjempegodt, men det ble litt tørt. Tenkte med meg selv at en halv/hel boks hakket tomat hadde gjort retten perfekt :o)

Mat på Bordet sa...

Ja, det er ikke meningen at retten skal ha en saus :)
Men, du kunne selvsagt tilsette flere tomater.

Life is what you make it sa...

Denne så god ut. Jeg har en mann og sønn som elsker pasta og de elsker reker. Så detter er jo topp mat da:)

Mat på Bordet sa...

Ja, da er dette midt i blinken for dere!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...