tirsdag 6. september 2011

Birchermüesli - verdens beste frokost?

Jeg har litt fartstid fra Sveits - 8 år for å være nøyaktig - og det var da jeg gikk på universitetet at jeg ble invitert på frokost hos en sveitsisk venninne. Jeg vet at vi fikk mye godt å spise den morgenen, men jeg husker kun birchermüeslien..... gud bedre, jeg tror jeg overspiste på frokost den dagen...

Prinsippet med birchermüesli er at havregryn legges bløt i enten eplejus eller melk natten over. Dagen etter tynner du ut müeslien med yoghurt naturell, blander i raspet eple og tilsetter så frukt (fersk eller tørket) alt ettersom hva du liker. Strø nøtter over om du ønsker og hell over litt honnig eller lønnesirup hvis du vil ha det litt søtere. 

Her er det bare å bruke fantasien eller det du har i skuffene - alt av frukt kan tilsettes müeslien. Bildet over viser birchermüesli med jordbær, blåbær og honnig. Bildet under viser birchermüesli med rosiner, banan og lønnesirup.

Imorgen skal jeg tilsette noen skjeer nektarinmarmelade.....gleder meg allerede....

11 kommentarer:

At Anna's kitchen table sa...

I've always wanted to try Bircher muesli!
You've inspired me.

Lone sa...

Det skal prøves ut, i morgen blir det birchermüesli til frokost :-)

Tåsen Quiltelag sa...

Hei!! Men hva er best, eplejuice eller melk?? Du setter det vel i kjølesskapet?? Det høres spennende ut, må nok prøves!! AnneK:-)

Linn sa...

Jeg visste ikke at det var sånn man lagde det! Høres supergodt ut! Og kanskje ikke det verste man kan overspise :)

Marianne M sa...

Så morsomt med oppskrift på dette! Er mye i Geneve - og de har en veldig god variant på hotellet jeg pleier å bo på som jeg alltid velger til frokost. Gleder meg til å prøve hjemme! Du lager en veldig fin og inspirerende blogg forresten!

Toril sa...

Det så spennende ut! Jeg har alltid irritert meg over at jeg ikke liker havregrøt, for det er jo så sunt. Kanskje jeg hadde likt dette bedre? Det skal prøves ut i hvert fall! :)

Mat på Bordet sa...

@Anna - excellent - thats the whole point of blogging :)

@Lone - håper det smakte!

@AnneK - jeg liker det best med melk, men jeg er stor fan av melk. Og ja, sett det i kjøleskapet!

@Linn - enkelt, ikke sant!

@Marianne - åh, høres deilig ut å kunne reise mye til Geneve! Og takk for kompliment :)

@Toril - jeg er heller ikke noe stor fan av havregrøt, synes Birchermüesli er friskere og lettere - så fremt du ikke spiser for mye av det da.....

Anonym sa...

Dette var kjempegodt!! Brukte blåbær Biola til å spe ut med i dag, neste gang blir det med youghurt :)

Lillian

Mat på Bordet sa...

Mmm, høres godt ut med blåbær Biola!

Maria R sa...

Hei Ina!

Nå er det på tide at jeg prøver ut denne gode oppskriften, men jeg lurer litt på mengdene. Hvor mye havgregryn skal jeg bruke og med hvor mye melk - sånn ca?

Takk!

Mat på Bordet sa...

Hei Maria

Hvis du bare skal lage til deg selv så hadde jeg tatt en liten håndfull havregryn og dekket det med melk pluss litt ekstra. Lykke til!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...