mandag 10. oktober 2011

Pølser og pasta

 Pølser og pasta er vanligvis ikke noe jeg skriver om her på bloggen, men når en bekjent tipset  meg om denne måten å lage pølser og pasta på, ja, da måtte jeg bare! 

I tillegg så fikk barna nyss om det, og lukter de sjansen på pølser og pasta var det ikke annet å gjøre enn å  jeg  kapitulere for presset :) Vi kompenserer for denne relativ næringsfattige middag med ekstra frukt og grønnsaker til kveldsmat.

Du skjønner vel hvordan jeg har laget dette, men hvis ikke, lar jeg deg tygge litte granne lengre på det og viser deg enda et bilde av ferdigproduktet...
Ok, nå skjønte du det vel! Du stikker selvsagt ukokte spaghetti gjennom pølsebitene
og koker de sammen. Legg de i en gryte med kokende vann og
 trykk de etterhvert ned når spaghettien blir myk.
 Jeg brukte middagspølser og noe tykkere spaghetti (Bucatini piccoli no 15 fra De Cecco), men bruk vanlig pølser og spaghetti (gjerne fulkorn) om du vil.

Det var selvsagt veldig populært ja.......

18 kommentarer:

Ege sa...

Haha det der var jo smart! :) enklere å få pastaen på gaffelen :)

Therese sa...

Haha - dette var artig! Skal absolutt testes sammen med barna de kommer til å elske denne versjonen :)

Mat på Bordet sa...

Veldig enkelt å spise med gaffel - eller med fingrene....:)

Ida sa...

Lagde denne til guttungen i huset og tegnet på ansikter på pølsene med ketchup - en klar hit! Det ble både tusenben og hoder med pastahår, og alt gikk ned på høykant..;) Ikke det sunneste nei, men en morsom barnevariant kan man jo tillate seg innimellom!

Mat på Bordet sa...

Herlig!
Enig at man ikke akkurat trenger å oppmuntre til videre konsum av pølser og pasta, men av og til så må man bare ha det litt gøy med maten :)

Quiltefia sa...

Hei!!For en fantastisk ide!! Synd minstemann straks er 20..... Det var en hyggelig reportasje de hadde laget med deg i helgen i Aftenposten!! AnneK:-)

lirosa sa...

hehe... -så festlig, skal forsøke og ikke glemme den, til en passende gang. Ha ei fin oktoberuke:-)

Frostrosor sa...

Denna bild delas i massor på Facebook just nu! Haha! Alla barnen kommer att älska detta! Måste iväg och handla korv för att prova detta! :-)

Anne Line sa...

Så stilig ide!
Dette er nok noe jeg må teste på mine barn.
Regner med det blir godt mottatt.
Takk for supert tips!

Mat på Bordet sa...

@Quiltefia - hva? liker ikke du pølse og pasta da? :)

@lirosa - takk i like måte!!

@Frostrosor - hva gjorde vi egentlig før Facebook??? :))

@Anne LIne - det gikk ned på høykant her i huset, men de trenger som regel ikke noen ekstra motivasjon for å spise pasta og pølser :))

Synnøve. sa...

Det dere der skal eg fixe når vi har unger på besök.
Matlaging skal väre göy :))
Takk for den :)

Mat på Bordet sa...

Helt enig!
Gøy på kjøkkenet!!

Villblomsten sa...

Morsomt :-)

Elin sa...

De har vært populære i barnebursdag her! Et annet tips er å lage "pølsekopper", altså pølseedderkopper (snart halloween). Litt større pølsebiter og spaghettien stikkes på tvers igjennom, så det blir som bein!

Mat på Bordet sa...

Morsomt! Passer så absolut til Halloween - takk for tipset!!

♥ Vymi. sa...

Hei! Det er første gang jeg leser bloggen din nå og det er kjempe inspirerende alle de oppskriftene du har! Kom over denne morsomme oppskriften og jeg MÅTTE BARE kommentere på det! Det var super med å ha spagghetti gjennom pølsene! Må innrømme at jeg faktisk var så dum at jeg ikke helt skjønte det på starten. Men veldig inspirerende! Har du prøvd pølser med makaroni? Det er også kjempe godt! :)
Keep up the great work!
- Vymi

Mat på Bordet sa...

Takk Vymi :)

Ulvemamma sa...

Ungene her elsker dette. Både å være med å lage, og å spise. Vet ikke helt hva som er mest stas, men begge deler, tipper jeg. ;) Her pleier jeg å lage en hjemmelaget tomatsaus, hvor det er både gulrot, paprika, løk, hvitløk og selleristang oppi, som vi bruker i stedenfor ketchup. Da blir samvittigheten litt bedre også... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...