tirsdag 4. oktober 2011

Shami kebabs

Shami kebabs er en utrolig enkel, velsmakende kjøtt aperitif laget av kjøttdeig av lam og god krydder. Vanligvis friteres de, men her har min favoritt indiske kokebok forfatter (Madhur Jaffrey) kommet med en variant som du steker i ovnen. 

Oppskriften krever at du har en del krydder på lager og en krydderkvern (jeg kjøpte en billig kaffe kvern som jeg kun bruker for krydder) men ellers er den utrolig enkel å lage. Når de er ferdig stekt kan du servere de med det samme, eller varme de opp igjen. De kan også enkelt fryses og hentes frem dagen du har fest eller uventet besøk.

du trenger
1 mellomstor løk, fin hakket
3 røde chilli, finhakket
30g mynteblader, finhakket
salt
3ss sitronsaft
4ss valmuefrø
800g kjøttdeig av lam
2ts spisskumin
2ts garam masala
1/2ts cayenne pepper
6ss gresk yoghurt

ovn temp 180C

Ha finhakket løk, chilli, (fjern frø hvis du ikke liker det veldig hot) mynte, 1/2ts salt og sitronsaft i en skål og la det stå mens du forbereder resten.
Ha valmuefrø i en tørr stekepanne og stek til de begynner å avgi litt aroma. Legg de på en tallerken og la det avkjøle helt. Ha frøene i en krydderkvern og kvern de så fint du kan.
Bland yoghurt, valmuefrø, spisskumin, garam masala og cayenne pepper sammen i en skål. Rør sammen.
Ha kjøttdeigen i en stor bolle og tilsett den krydrete yoghurten og løk/mynte blandingen. Tilsett 2 ts salt og kna kjøttdeigen sammen.
Ha kjøttdeigmassen i en avlang form (ca. 25x30cm) dekket med bakepapir.
Trykk kjøttdeigen jevnt ut i pannen (jeg brukte en lik stor panne til å trykke kjøttdeigen jevnt ned med).
Sett i forvarmet ovn og stek i 50 minutter.
Kjøttdeigen vil ha krympet noe og det vil ligge en del saft/fett i pannen. Hell dette av. Hvis du skal servere med en gang setter du ovnen din på grillfunksjon. Når den er varm setter du kjøttdeigen tilbake i ovnen og steker til den har fått litt mer farge. Skjær kjøttdeigen opp i passe store ruter (eller stikk ut rundinger hvis du skal være litt fancy) og server med litt yoghurt (eller raita), finskivet løkringer, noen koriander eller mynte blader og gjerne en chutney. 

2 kommentarer:

Maria sa...

Takk for super oppskrift, første gang jeg lager noe kebabaktig, og jeg gidder definitivt ikke kjøpe det mer. Ble sinnsykt gode disse, servert med raita, pitabrød og salat ble det et riktig godt måltid. Takk :-)

Mat på Bordet sa...

Og det minner meg om at jeg fortsatt har noen shami kebabs i frysen - lunsj i morgen! :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...