onsdag 2. november 2011

Hvitløk triks

Vi bruker mye hvitløk her i huset! Jeg elsker det, rett og slett. Det betyr at jeg skreller en del hvitløk, som ikke er fullt så morsomt. Så fikk jeg se videoen som dere finner nederst i innlegget. Wow, skrelle hvitløk på 10 sekunder - absolut noe for meg! Og nesten for godt til å være sant. Dessuten hadde jeg ikke to store stålboller. Så jeg improviserte.
 Jeg tok et helt hvitløkshode og brøt den i fedd. Og nei, jeg klarer ikke å slå den lett med håndflaten slik at den faller i båter. Det er mer snakk om å rive de fra hverandre....
 Så hadde jeg alt opp i en kjele med lokk og ristet som bare f..... Jeg har gjort det noen ganger nå. Noen ganger med et veldig godt resultat (dvs over halvparten av båtene var uten skall etter ristingen) andre ganger mindre godt. Men ved hvert tilfelle så hadde skallet løsnet såpass mye at det var enkelt å dra av. 
Jeg legger så hvitløksfeddene i olje (enten solsikke eller en olivenolje som jeg bruker for steking) og oppbevarer de på kjøkkenbenken (vi bruker glatt et hode i uken hvis ikke mer). Da har jeg hvitløksfedd tilgjengelig i en fei, for ikke å snakke om oljen infusert med hvitløk - veldig godt i potetmos for eksempel!

Og siden det nå er så enkelt å skrelle mange fedd vil jeg anbefale at dere lager confit av hvitløk - hvitløksfedd kokt sakte i olje. Oppskrift finner du her. Fantastisk godt!

Og  her er videoen jeg snakket om - se om det funker for deg!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastisk! Dette MÅ prøves. Bjørg

Cecilie sa...

Fantastisk! Må prøve dette neste gang :)

Ege sa...

Hvis du kutter i enden av hvor løkene har feste, så løsner skallet enda fortere.

Mat på Bordet sa...

Dere får prøve selv! Hvitløken min var ganske kald (kjølerom) innbiller meg at det funker bedre hvis den er romtemperert. Fikk også tips om det på twitter :)) Takk Thomas!

Tone's dager sa...

oii det var jo fantastisk, og så lurt å ha de i olje, da blir det nok mere hvitløk her i huset igjen :))
Tusen takk for tips
mvh Tone

Mat på Bordet sa...

Her går det unna med hvitløk gitt :))
Prøv confit av hvitløk - utrolig godt!!!

Marianne sa...

Genialt! Takk for tipset, det skal følges!
Selv legger jeg hvitløksbåtene i en tett boks i fryseren.
Når jeg skal bruke dem, så legger jeg dem i mikroen i et lite glass sammen med olje.
Vips så har jeg deilig myk hvitløk og olje som smaker himmlesk.

Mariann sa...

Funket helt suverent. Så nå står det et glass med olje og hvitløk på kjøkkenbenken :) Takk for tips!

Mat på Bordet sa...

Herlig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...