mandag 7. november 2011

Julemarkedsforberedelser

Ja, da er vi kommet så langt inn i høsten at det er på tide å begynne og forberede til skolens julemarked. Dette er 4.året vi samles hjemme hos meg for å bake varer til mat boden. 3 kjøkkenmaskiner settes i gang, skravla går og vips etter noen timer kos har vi fått laget masse. 
I år har vi laget min bestemors sirupskake og Cajsa's fruktkake med konjakk. Begge har godt av å stå noen uker for å utvikle smaken og er nå godt innpakket og oppbevart kjølig til de skal selges om to uker.
Pepperkakedeig står alltid på programmet og etter mange års bruk har vi redigert denne oppskriften til vår smak. I år har vi faktisk redigert det enda mer og dobblet mengden nellik. 20 kilo pepperkakedeig er nå også godt innpakket og oppbevart kjølig i påvente av salg. 

Og i år har vi også laget kakao på pinne. Jeg har dessverre ikke tatt bilde av de enda - legger det ut i løpet av de neste dagene.

Det blir mere julebakst her på bloggen i ukene som kommer, så følg med, følg med !

8 kommentarer:

BenteOO sa...

Kva slags former nyttar du?

Mat på Bordet sa...

Det er poppelformer som jeg kjøper i Frankrike www.panibois.com

Anonym sa...

Dette så himmelsk ut!
Litt nysgjerrig på hva dere tar for pepperkakedeigen når den selges på marked. Det er jo håndtverk! :-)

Mat på Bordet sa...

Synes å huske at vi tok kr.50 for 500g.

Eli sa...

Pepperkakedeig er jo en genial ide til julemarked...men lurer litt på lagring...forstår det som dere lagde den ca.2uker før den skulle selges...hvor lenge kan den oppbevares?? Kan den fryses?? På butikken ser det ut som boksene står heile advendt og litt til...

Mat på Bordet sa...

Vi har hatt god erfaring med lagring av denne deigen. Den blir faktisk bare bedre. Holder du den kjølig kan den godt lagres en månedstid. Har ikke fryst deigen før, men tror at det funker fint det også.

Anonym sa...

Jeg sjekket hjemmesidene deres og fant ikke helt ut pris og størrelse på de formene som du brukte på sirupskakene.
Har lyst til å bake spiselige julegaver til venninnene mine i år. Super blogg!

Mat på Bordet sa...

Jeg har brukt formen som heter Prince. I år bestillte jeg formen Duc som er noe større. Begge egner seg veldig godt til kaker :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...