torsdag 10. november 2011

Nøttemakroner

Er du på utkikk etter julebakst som er lett å lage og har lang oppbevaringstid (i frysen), da er nøttemakroner noe for deg! Tipper at det tok meg 15 minutter å piske dette sammen og så 15 minutter i ovnen - det blir circa halvtimen for 50 makroner. Det kan man like :)

du trenger
2 eggehviter (2 vil kanskje lage is av eggeplommene :))
150g sukker
250g hasselnøtter
ca. 50 hele hasselnøtter

ovn temp.150C

Ha hasselnøttene i en food processor og kjør til alle nøttene er hakket. De kan gjerne være av litt ujevn størrelse og ikke altfor finhakket. Dette går selvfølgelig an å gjøre med god kniv og fjøl men da går det utover halvtimen.

Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens du tilsetter sukker en spiseskje om gangen. Rør inn hasselnøttene med skje.

Ha deigen over i en sprøytepose (en litt tykk plastpose duger også, bare klipp av det ene hjørnet for å lage tut etter at du har fyllt posen) og sprøyt små rosetter (ca. 1.5cm store) på et bakebrett dekket med bakepapir. Stikk en hasselnøtt i toppen på hver rosett og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 15minutter. La de avkjøle helt på rist før du oppbevarer de videre i kakeboks. Har du ikke tenkt  spise alle i løpet av de neste dagene kan du ha de i en pose og oppbevare de i frysen. La de tine før du serverer de :)

Klarte du det på en halvtime?

6 kommentarer:

Tant Gul sa...

Älskar såna nötkakor! så goda.

Mat på Bordet sa...

Helt enig - ordentlig digg ;)

Caroline sa...

Takk for flott tips Ina! Så enkelt og godt kan det gjøres, herlig!

Mariann sa...

Genialt! Dette blir julenam i Youmansfamilien!

Ida sa...

Nydelig på smak! Men litt usikker på om jeg stekte de lenge nok - skal de være litt seige inni?
Disse skal det gharantert lages flere av innen jul!
Enkelt og godt! :)

Mat på Bordet sa...

@Caroline - ikke sant! Det er jo morsomt å lage litt mer krevende bakst også, men av og til er det godt med noe enkelt og greit :)

@Mariann - yippi!

@Ida - yepp, de skal være litt seige inni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...