tirsdag 8. november 2011

Sjokoladefudge

Dette er en utrolig enkel konfekt å lage. Det er litt juks :) Ordentlig fudge innebærer nøye temperaturmåling, men med denne jukse oppskriften må du bare passe på at sjokoladeblandingen ikke blir for varm (slik du vanligvis gjør når du smelter sjokolade).

du trenger
300ml søt kondensert melk
300g mørk sjokolade, hakket
1ss vaniljeessens
150g nøtter (gjerne en blanding : pistasj, mandler, hasselnøtter, osv) hakket

Ha sjokolade og kondensert melk i en bolle - gjerne stål eller glass. Sett over vannbad. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Rør titt og ofte og fjern fra varmen så snart sjokoladen er smeltet. Blir din fudge kornete er det fordi sjokoladen er blitt for varm.

Rør i vaniljeessensen og så nøttene. Bland godt. Ha sjokoladeblandingen opp i en form (ca. 20x20cm) som du har dekket med aluminiumsfolie. Press sjokoladen så jevn som mulig. La det avkjøle først på kjøkkenbenken, så i kjøleskapet til det er helt stivt.

Løft ut fudgen med hjelp av folien og skjær i ruter. Alternativt kan du stikke ut former. Pakk i konfektformer hvis du har tenkt å gi de som gave og legg de i en liten cellofanpose snurret sammen med fint bånd. Alternativt kan de legges i en skål og serveres - smaker best når de er romtemperert.


6 kommentarer:

Liza sa...

Enkel oppskrif det liker jeg, tusen takk:)

God kveld
Liza

Mat på Bordet sa...

Så bra, håper du prøver den!

Anonym sa...

Ser deilig ut! Hvor lenge er de holdbre, tror du?
Ingvill

Tora sa...

MM! Nam!

Jeg tipper man kan lage karamell av den kondenserte melken først også, og SÅ smelte sjokolade i. Da tror jeg det blir chewy. Men dette er jo langt enklere! Tusen takk!

Mat på Bordet sa...

Ja, det var jammen en god idé!
Tror jeg får eksperimnetere litt :)

Mat på Bordet sa...

@Ingvill - holder du de kaldt i kjøleskapet, godt innpakket så holder de nok noen uker. Spørs bare om ikke de blir spist før det....:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...