mandag 26. desember 2011

Sjokoladepepperkake med sjokoladepepperkakeglasur

Ja, jeg vet, jeg gikk kanskje litt "overboard" med navnet, men det er det er - sjokoladepepperkake med sjokoladepepperkakeglasur :) Kaken har jeg laget før - klikk her for oppskriften - dog med en marshmallowglasur. Jeg lagde likegodt to kaker den gangen og la den ene i frysen, med tanke på at det var greit å ha en kake på lur i juletiden. 

Men, jeg kan ikke lage samme kake to ganger, og dessuten synes jeg ikke at marshmallowglasur passet så godt til en julemiddag. Mer sjokolade er aldri en dum idé og pepperkakesyrup hadde jeg også.  Dermed ble en ny kakekombinasjon til.

du trenger
200ml kremfløte
85g smør
3ss kakao
2ss pepperkakesirup*
200g kokosjokolade
1ts vaniljeekstrakt
ca. 50g melis

*oppskrift på pepperkakesyrup finner du her. Ønsker du ikke å lage pepperkakesyrup kan du bruke mørk sirup istedet. Ønsker du pepperkakesmaken kan du tilsette krydder - litt nellik, litt kanel, litt allehånde, litt revet muskatnøtt og litt pepper. Her må du smake deg litt frem...

Ha kremfløte, smør, kakao og syrup i en gryte. Rør til smøret er smeltet og la blandingen komme bare akkurat opp under kokepunktet (ikke la det koke!). Ta gryten av varmen og tilsett sjokolade og vaniljeekstrakt. Rør til sjokoladen er smeltet. La glasuren avkjøle helt - rør gjerne av og til. Når glasuren er avkjølt pisker du inn melisen litt om litt til du har ønsket konsistens. Det kan hende du trenger mindre melis, kan hende mer - det bestemmer du. Smak glasuren. Synes du den trenger mer pepperkakekrydder kan du tilsette mer syrup.

Ta frem kaken. Hell ca. 2ss syrup over kaken. Bruk baksiden av skjeen til å "smøre" den utover kaken. Hell glasuren på toppen av kaken og bruk baksiden av en skje til å fordele den over kaken. Dekk først siden, fordel så resten på toppen. Strø gjerne litt melis på toppen like før servering hvis du vil ha litt snø effekt. Server gjerne med vaniljeis eller litt crème fraîche.

7 kommentarer:

Pillan sa...

Dette høres helt klart spennende ut. Må nok prøve denne, takk for oppskrift!
Ønsker deg noen fine romjulsdager!
Pernilla

Mat på Bordet sa...

Takk Pernille - i like måte!

GryNoKa sa...

Den ser fantastisk ut!
Ønsker deg flotte romjulsdager! : )

Elisabeth sa...

Hei, kan man lage denne kaken uten alle kryddene ? Jeg tenkte mer på som en saftig vanlig sjokoladekake ?

Mat på Bordet sa...

Takk Gry - i like måte!!

Elisabeth, så klart du kan! Sløyf krydder i kaken og bruk lys sirup istedenfor pepperkakesyrup i glasuren så får du en aldeles fantastisk sjokoladekake! :)

Elisabeth sa...

Takk for svar, og takk for en flott blogg :) Det skal jeg prøve :)

Mira sa...

Det ser jo ufattelig godt ut! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...