tirsdag 20. desember 2011

tykse peppernøtter med sjokolade

Det nærmer seg virkelig jul og Pfeffernüsse (tyske peppernøtter) er nå blitt bakt for andre gang. En firedoblet oppskrift for Julemarkedet og nå en dobbel oppskrift - for oss og som små gaver til venner. 

Pfeffernüsse eller "pfuffbomber" som min yngste kaller de, er blitt en favoritt her hjemme  i julen. Jeg elsket de også som barn -  melisen som hang rundt munnen og den deilige krydrede kaken som gjemte seg under den. Det er vanskelig å forbedre noe som allerede smaker så godt, men sjokolade er aldri en dum idé. Og dermed ble det at sjokolade også fant veien inn i Pfeffernüsse oppskriften. Oppskriften finner du her og hvis du vil gjøre som vi gjorde i år, kan du tilsette 100g finhakket sjokolade som du blander sammen med mel og krydder og tilsetter deigen til slutt. Og ja, de blir enda bedre :)


3 kommentarer:

Siri sa...

hmmm...stod med sjokoladeplata i hånda da jeg bakte disse, men så sa jeg til meg selv: Du kan ikke ha sjokolade i alt! Men nå kan jeg, til neste år skal det sjokolade i de og :-) Jeg erstattet egget med kremfløte dette året (pga allergi mot egg) og det gikk veldig fint. Fant ut at et egg veide ca.60 gram så da veide jeg fløten. De ble gode!

Kirsten sa...

Dette er andre året jeg lager pfeffernusse. De er bare så gode....Og jeg liker annerledes julekaker. Det er nesten ikke lov å si at norske julekakaker er kjedelige-men det er de. Jeg har bakt mye tyske julekaker i årenes løp,og desse er blant de beste........

Mat på Bordet sa...

@Siri - ha,ha, jeg synes jeg ser deg ..:)) Joda, du kan ha sjokolade i alt! Lurte å ersatte egg med fløte - takk for tipset!!

@Kirsten - Jeg liker annerledes julekaker jeg også :) Jeg er litt enig med deg at norske julekaker ikke er altfor spennende, men, jeg elsker krumkaker! Tror det er min favoritt blant norske julekaker :)) Og blant tyske, så er Pfeffernüsse også favoritten her hjemme! :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...