mandag 23. januar 2012

Asiatisk torsk med ingefær

I dag feires kinesisk nyttår og vi går nå inn i dragens år i følge den kinesiske kalenderen. Om ikke det er en god anledning til å spise noe asiatisk (som om man trengte en unnskyldning for det) så vet ikke jeg.

Dette er en veldig enkel med utrolig smakfull rett. Den krever at du har soysaus og sesamolje i skapet ditt, men det bør du ha uansett. Server gjerne med ris til eller bare noe grønt - dampet broccoli eller spinat for eksempel.

du trenger (2 pers.)

ca. 300g torskfilet, skinn- og benfri
ca. 1cm ferks ingefær, strimlet fint
1 vårløk, strimlet fint
1 hvitløksfedd, finhakket eller strimlet
1ss vegetabilsk olje
2ss sesamolje
soyasaus


Skjær torsk i fire like store biter.

Kok opp litt vann (fisken skal ikke ned i vannet) i en wok eller stor gryte. Sett en bambussteamer (eller en vanlig dampinnsats) i gryta og legg i torsken. Strø ingefær over og sett på lokk. La det dampe ca. 5min til fisken såvidt begynner å falle litt fra hverandre. 

Ha oljene i en liten gryte og varm de opp til det ryker - ta av varmen. 

Sett fisken på en tallerken eller serveringsfat. Ha hvitløk i den varme oljen og la den frese litt. Hell oljen over fisken. Strø med vårløk og hell over litt soyasaus. Server med lettdampede grønnsaker og/eller ris.

For enda mer inspirasjon kan du se her. Vi har utfordret alle matbloggerne å sende oss deres beste asiatiske oppskrifter og i skrivende stund er det sendt inn 47 forskjellige oppskrifter.


6 kommentarer:

Julianne sa...

Ser nydelig ut! Godt kinesisk nyttår :)

Synøve sa...

Fine bilder....;-)

bente sa...

mmmm, dette så godt ut.

Mat på Bordet sa...

I like måte Julianne :)

Takk, takk Synøve:))

Jeg kan forsikre deg om at det er kjempegodt Bente :)

Anonym sa...

Nam, det her såg godt ut. Men lurer på kvar ein kan fåkjøpt ein slik bambussteamer?

Mat på Bordet sa...

Du kankjøpe de i innvandrerbutikker som selger asiatisk mat, men mener jeg har også sett de på Nille og butikker som selger kjøkkenutstyr. Burde ikke være så vanskelig å få tak i:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...