onsdag 18. januar 2012

Bekmørke sjokoladecookies med kirsebær og nøtter

Dere får ha meg unnskyldt at jeg følger opp med bedøvende gode cookies like etter å ha publisert et innlegg om et like lite kalorifattig ostekake.. Jeg baker nå kun for anledninger, og det er plutselig mange anledninger. Og godt er det for vi kan ikke ha deilig bakst liggende her hjemme. Det blir jeg tjukk av, jeg har lite selvkontroll skjønner du. Er det noe godt i huset, så må jeg spise det. Jeg kan nesten ikke oppbevare kokesjokolade i skapet uten at det forsvinner på null komma niks. Yepp, så ille er det! Derfor passer jeg på å ha en plan for hvem jeg kan dele med når jeg baker cookies og kaker. Denne gangen er det de som kommer i julemarkedsmøte som  må regne med noen ekstra kalorier he,he. Selv har jeg tenkt å gå frem og tilbake fra møtet for å kompensere noe....

du trenger

150g sammalt hvete fin
90g kakao
3/4 ts natron
1/2ts salt (bare hvis du bruker usaltet smør)
170g smør, romtemperatur
250g brun sukker
2 store egg
100g mørksjokolade hakket
100g valnøtter, hakket 
150g tørkede kirsebær

ovn temp 180C

Ha mel, kakao, natron og salt i en skål og rør det lett sammen. Ha smør og sukker i en skål og pisk sammen.
Tilsett et egg om gangen,
rør godt mellom eggene.
Tilsett melblandingen
og rør til det er blandet.
Tilsett nøtter, sjokolade og kirsebær
og rør inn med skje.
Bruk en liten iskremskje eller 2 teskjeer til å lage små kuler (ca. 2cm diam) og plasser de på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i forvarmet ovn i 13 -15 minutter. La de avkjøle på rist.

Smaker best med et glass melk, synes nå jeg og barna :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ah! Ser helt fantastisk ut! Gleder meg til å prøve disse! :D
Men lurte på:
Er de seige? Elsker cookies som er crunchy ved kanten, og seig i midten... :)

Og forresten, hvor fikk du tak i sugerørene? De er nydelige! :D

Mathea Cornelia

Mat på Bordet sa...

Hei Mathea!
Nei, ikke seige, De var litt myke dagen de ble bakt men ble crunchy hele veien gjennom etterhvert - veldig gode med seige litt sure kirsebær :)
Sugerørene kjøpte jeg på etsy.com
Lykke til!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...