torsdag 12. januar 2012

Meatloaf (høres så mye bedre ut enn kjøttbrød...)

Dette er hva min mor kalte for 'falscher Hase'. Som barn, å bli presentert med 'falsk kanin' var jammen ikke så kjekt. Man hører liksom ikke 'falsk', men hører bare 'kanin'. Kanin for meg den gang var Peter Rabbit og det ble liksom helt feil å ha han på tallerkenen... Mange forsikringer måtte til før vi ble overtalt til å smake, i tillegg til en ordentlig oversettelse....

Meatloaf eller kjøttbrød som det heter på norsk er en fantastisk lettvint middag som gir gode rester til enten lunsj eller middag dagen deretter. Vi synes faktisk det smakte best dagen derpå! Skjær den i skiver og stek de opp igjen i en stekepanne. Stek litt løk til om du vil og server med rösti eller verdens beste poteter og en grønn salat. Garantert en slager for hele familien!

du trenger

120g strøkavring
100ml melk
2 gulrøtter, finhakket
1 løk, finhakket
1 selleristang, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
800g kjøttdeig av storfe
400g kjøttdeig av svin
2ss paprika
2ss worcestershire saus
1ts salt
1/2 ts kvernet pepper
1 egg

1 pakke bacon

ovn temp. 200C

Bland strøkavirng og melk og la det stå. Ha litt olje i en stekepanne og stek løk, selleristang, hvitløk og gulrøtter på middelsvarme til myke. Ta de av varmen og la de avkjøle helt. Hvis du ønsker mindre biter i kjøttbrødet ditt kan du bruke stavmikseren til å lage en slags grønnsaks farse av dette.

Ha kjøttdeig, grønnsaker, strøkavring blandingen, krydder og egg (dvs alle ingredienser utenom bacon) i en stor skål  Bland godt, gjerne for hånd. 
Stek en liten bit og smak. Tilsett mer krydder om ønskelig.

Dekk en avlang brødform med bakepapir. Press kjøttdeigen jevnt ned i og legg bacon strimlene over toppen. Sett inn et steketermometer.
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 40 minutter eller til indre temperaturen til kjøttbrødet har nådd 70C. La kjøttbrødet hvile noen minutter før du løfter den ut av formen og skjærer den i skiver.

8 kommentarer:

Ida Elise sa...

Så yummi ut:) Men jeg har alltid kalt all sånn type mat for kjøttpudding jeg...Uansett, denne skal jeg prøve en dag:)

ege denne sa...

Og jeg som trodde du mente han Meatloaf.... ;) Skal lokke noen til å lage kjøttpudding til meg, siden jeg ikke har komfyr ;)

Mat på Bordet sa...

Kjøttpudding ja, kjært barn har mange navn :)

He,he, ja, du tenkte på Mr. Meatloaf, men det var nok ikke han jeg mente :)) Få noe til å lage kjøttpudding fro deg ja!!

Tora sa...

Ohh! Dette MÅ jo bli godt! Hadde aldri funnet på å lage det sånn uten videre tror jeg, men det virker jo enkelt nok! Også ser det kjempegodt ut, god idé med bacon oppå! (blir aldri feil med litt bacon!)

Nam, tusen takk!

Maria sa...

Kjøttpudding er utrolig undervurdert! Godt at du trekker den fram i lyset :)
Ha en fin helg!
Maria

Mat på Bordet sa...

@Tora - ja, dette er superenkelt middagsmat! Og du har helt rett - bacon er aldri en dum idé :)

@ Maria - en god, gammel klassiker! Ha en fin helg du også!!

Anonym sa...

2 ss paprika, vil det si paprikakrydder eller fersk paprika? :)

Mat på Bordet sa...

Krydder :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...