onsdag 25. januar 2012

Mine 10 (14) no knead favoritter

Etter å ha publisert min 50ende variant av no knead brød i går er det vel kanskje på tide å ta en aldri så liten tilbakeblikk. Jeg ble oppfordret av en leser å liste mine 10 favoritter - en god idé som jeg nå prøver å gjennomføre her i dette innlegget. Som dere ser, så gikk det ikke så bra. Det ble 14 - og da har jeg vært streng med meg selv :)

Originalen er og blir en favoritt. Et enkelt, allsidig brød laget bare av hvetemel, vann, gjær og salt. Best smaker den hvis du bruker økologisk mel men det er ikke en nødvendighet. En skikkelig allrounder.

No knead brød med hvitløk er en av mine favoritter rett og slett fordi jeg er så glad i hvitløk. Dette brødet er laget med confit av hvitløk - hvitløk som er blitt kokt sakte og lenge i olje og blir så myk, så myk og å så søt. Smelter på tungen om du skulle være så heldig å få en på skiva di.

No knead cinnamon-raisin brød ble til etter at barna lengtet sånn etter cinnamon raisin bagels. Og ja det ble en slager! Hadde barna skrevet en ti på topp liste så hadde denne ligget øverst. Tett etterfulgt av pain au chocolat varianten....

No knead brød half and half var et kompromiss mellom søsken. Den ene ville ha lys brød den andre grov. Så jeg blandet begge deiger og lagde dermed et brød begge kunne ha med seg i matpakka. Problem solved :)

No knead baguetter var det Lise som etterspurte. Med lang fartstid i Frankrike (og fransk mann) lurte hun på om no knead metoden også kunne brukes for å lage baguetter. No problemo - de ble meget vellykket!

No knead ostebrød måtte bare prøves. Man kan vel aldri få nok ost? Og ostebrød egner seg veldig godt til ja, ostebrød!

Gulrotbrød med gresskarkjerner ble til under en periode hvor jeg eksperimenterte med å kombinere forskjellige grønnsaker i brødet. Det ble både squashbrød, tomatbrød og spinatbrød, men gulrotbrødet synes jeg ble tøffest. 

No knead ciabatta er bare fantastisk enkelt å lage. Og hvem kan takke nei til slik små kunststykker?

No knead valmuefrøbrød er valmuebrød tatt helt ut. Jeg mener, når man har noe så godt som valmuefrø, hvorfor skal det bare ligge som pynt på toppen av brødet? Bland det inn i brøddeigen sier jeg og få den fulle effekten! Pent blir det også:)

No knead brød med villris ble til fordi jeg hadde rester av villris til overs fra middagen. Nå skal jeg ikke skryte på meg at jeg er så flink til å resirkulere rester her hjemme, men av og til har jeg en god idé. Dette var en god idé!

No knead polentabrød er inspirert av amerikansk cornbread. Et herlig brød med svak smak av mais og fin, fin gul farge. Solskinnsbrød!

No knead brød med salvie, cheddar og sennep må man bare like. Forestill deg en suppe, en hjemmelagd minestrone for eksempel. Og så skiver av dette brødet. Mmmm, himmel....

No knead vørterbrød var en overraskelse. Jeg må innrømme at jeg aldri hadde smakt vørterbrød før - ikke vørterøl heller for den saks skyld. Brødet ble bare fenomenalt godt! Kombinsjonen av ølet og store saftige rosiner var bare uslåelig. Tror nok at vørterbrød ikke bare skal bakes til jul...

No knead pain au chocolat, ja hva kan man si? Du trenger bare en kopp kaffe. Riv av store stykker av dette brødet (ikke gjør dette alene...), gjerne mens den fortsatt er litt lunken og bare kos deg. Et ordentlig søndagsbrød. Passer godt med knitrende peis og en bunke aviser.

Vil du plukke dine egne favoritter så ta en titt på alle 50 varianter her. Fortell meg gjerne hvilken du liker best!
4 kommentarer:

CJ sa...

Love this post!

Mat på Bordet sa...

Thank you - so do I :)
I just love bread....:D

Unknown sa...

Har nett blitt introdusert til konseptet med no knead bread og elsker det. Har i løpet de siste fem dagene laget 7 brød, men bare på grunn oppskrift og eit eget havrebrød. Har nå funnet noen fantastiske oppskrifter på siden din som eg skal prøve ut.

Lurte litt på om du hadde en oppskrift med soltørkede tomater evt. litt tomatpurre i oppskriften? Kunne tenke meg at det kunne smake godt.

Tusen takk for en fantastisk flott blogg.

Hilsen
Bakefrelst kokk

Mat på Bordet sa...

Hei bakefrelst kokk!
Så hyggelig da! Skjønner godt at du er blitt hekta :)

Jeg har laget et tomatbrød - se oppskrift her http://www.matpaabordet.com/2011/04/no-knead-tomatbrd.html

Lykke til videre med brødbakingen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...