torsdag 5. januar 2012

No knead baconbrød - variant nr. 48Nå nærmer vi oss 50 varianter på no knead brød her på bloggen og det er liksom ikke slutt på ideene, de kommer bare litt langsommere :)

Ideen om baconbrød kom fra en liten samtale jeg hadde med minstemann på sengekanten. Vi er begge interessert i at hun  får en god start på morgenen og egg og bacon dukket opp som en mulighet vi begge kunne være enige i(da hadde vi forkastet pannekaker, all form for sjokolade frokostblandinger, sjokoladepålegg, osv...) Min utfordring var hvordan jeg skulle rekke å lage frokosten uten å måtte stå noe tidligere opp (jeg er ingen morgenfugl skjønner dere :)) Da ble ideen om baconbrødet født! Nå trenger jeg bare steke egg om morgenen, og det rekker jeg fint uten å måtte kutte ned på skjønnhetssøvnen min. Win, win altså!


du trenger 
en pakke skogsbacon (du kan bruke hvilken som helst bacon egentlig, men dette er visst favoritten til minstemann for tiden)
500g hvetemel
1/4ts tørrgjær
1ts salt
4dl vann

Har du ikke laget no knead bread før anbefaler jeg å ta en titt på denne videoen.

Sprøstek baconet. La overflødig fett tørke av på et lag tørkepapir. Knus eller skjær bacon i mindre biter når det er avkjølt.

Bland hvetemel, bacon, tørrgjær og salt i en stor bolle (deigen skal heve i denne). Tilsett vann og rør deigen lett sammen med skje. Dekk til deigen og la den hvile 12-18timer.

Legg et stykke bakepapir på benken. Strø godt med mel på den. Hell deigen over på bakepapiret og brett den et par ganger. Legg den med brettsiden ned, dekk den til og la den hvile i ytterlig to timer. 

Sett en ildfastform med lokk i en kald stekeoven når 1 1/2 time er gått og sett ovnen på 250C. Ta formen ut av ovnen etter en halvtime, hell deigen opp i formen, sett på lokk og sett det hele tilbake i ovnen. Stek i 30 minutter. Ta så av lokket og sett temperaturen ned til 220C og stek videre i 15 minutter. Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist.

Alternativt kan du steke brødet i vanlig brødform som jeg har gjort her. Hvordan du gjør det kan du lese om her.
Brødet blir saftig og godt uten en overveldende baconsmak. Neste gang vil jeg ersatte 50g hvetemel med kruskakli for å gjøre den noe grovere. Jeg tenker at det også kunne vært godt med litt hvitløk, eller kanskje til og med litt cheddarost blandet i deigen - en bacon-hvitløk- cheddar brød altså...
Et speilegg, litt tomater og vårløk og jammen har man ikke fått seg en frokost som gir en god start på hverdagen!

7 kommentarer:

Lappedamen sa...

Jeg kan nesten kjenne lukten.... Det så virkelig godt ut, dette baconbrødet. Det dufter faktisk ganske godt her på kjøkkenet også, datteren i huset har bakt knekkebrød. Nam, nam...

Hanne sa...

Det så fantastisk godt ut! Så god idé! :) God helg!

Anonym sa...

For en genial idé! Vi prøvde den ut umiddelbart, og brødet er en kjempesuksess med stekt egg på :)Minstemann i huset sa faktisk at jeg måtte bake fler på en gang, slik at vi ikke gikk tom!

Hilsen Linn

Ally M sa...

Dette skal prøves!! Håper alt står bra til, siden det er litt stille på bloggen for tiden!?

Mat på Bordet sa...

Hei alle!
Ja, brødet kan anbefales i aller høyeste grad. 1 brød er unnagjort og det er stor etterspørsel etter neste allerede!

@Linn - så morsomt - her er brødet også særdeles popis hos minstemann :D

@Ally - alt vel her takk :) av og til er det bare litt for travelt og da får jeg til og med ikke blogget :(

Anonym sa...

Hei!
Utrolig bra blogg! Deilig med masse inspirasjon :)
Jeg har nå kjøpt støpejernsgryte slik at jeg kan bake brød. Men, det er emaljert på innsiden - har dette noe å si??

Mat på Bordet sa...

Nei, min er emaljert på innsiden den også. Strø litt mel i bunnen de første gangene du bruker den bare for å være sikker på at deigen ikke fester seg i bunnen. Lykke til!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...