torsdag 1. mars 2012

Hvitløksbrød i ny drakt

Jeg har lenge hatt lyst til å bake no knead brød i litt mindre format og da jeg kom over en liten jerngryte (med lokk!) på loppemarked i høst så hadde jeg alt jeg trengte for å få det til. Men, så har det da tatt meg helt til nå å faktisk bake et brød i den (delte deigen i to for den lille formen) og nå sitter jeg her med to uendelig søte brød. 

Den ene skal bli hvitløksbrød. Grillen er i gang, salaten er på bordet - alt som mangler er hvitløksbrød. Med ost. Eller uten. Som du vil. 

Du trenger hvitløkssmør (klikk her for min oppskrift) og ost. Mozzarella, cheddar, parmesan, cheddar eller annet. Eller en blanding. Dette er en ypperlig anledning til å bruke opp eventuelle osterester som du har liggende.

Skjær brødet i tykke skiver helt ned til bunnen av brødet, men uten å skjære helt gjennom. Snu brødet 90 grader og gjør det samme en gang til slik at du 'ruter' opp brødet (se bilde øverst).
Smør hvitløkssmøret (det går lettere hvis smøret er mykt) mellom rutene.
Rasp osten og stapp det ned i mellom rutene. Prøv å dytte osten helt ned i bunnen av brødet slik at du ikke bare ender opp med ost øverst. Dette gjelder i grunnen også for smøret.
Det gjør ingenting om det ligger litt ost både her og der. Pakk brødet inn i aluminiumsfolie og sett i forvarmet ovn - 200C. Stek i 20 minutter. Åpne opp aluminiumsfolien og la det steke videre i 5 - 10 minutter til brødet er sprøtt.
La brødet avkjøle noe før servering og la alle bryte av større eller mindre stykker. Smaker garantert godt!

Og selvsagt kunne du gjøre dette med innkjøpt brød hvis du ikke har bakt ditt eget (eller har noen hjemmebakte liggende i frysen). Kjøp et rundt brød på bakeriet og følg fremgangsmåten.

19 kommentarer:

Janne sa...

Hmmm det så godt ut og så dekorativt det var. Takk for at du deler :)

Eli sa...

Med fare for å høres ut som tenåringsdatteren..... OMG!

Elin sa...

Nammmm så godt dette såg ut da..Og ellers finner jeg mye på denne bloggen jeg vil prøve å lage..Jeg leger deg gjerne til i min bloggliste over kreative matbloggere=)
Hilsen fra Engeløy og Elin P =)

AC sa...

Henger med på Elis kommentar (tenåring, eller ikke): OMG! Dette så bare sylt digg ut :-)

Mat på Bordet sa...

LOL (med fare for å høre ut som en tenåring) - enig at brødet ser forførende godt ut, men det var jo også poenget :)
Hele brødet ble ikke spist - restene ble skjært i terninger, tørrstekt i ovnen og har nå et nytt liv som krutonger - OMG, lissom....

God helg alle sammen!

GryNoKa sa...

Herlig, jeg kjenner nesten hvitløkslukten helt hit!
Jeg må bake et av dine flotte brød igjen snart! : )

Susanne sa...

For en fantastisk idé! Her kan man kansje eksperimentere med annet fyll på toppen også? Litt reven parmesan eller cheddar kanskje..? Eller ha litt haket oliven eller trøffel i smøret. Nam! Takk for god inspirasjon :-)

Mat på Bordet sa...

@ Gry - ja, det er bare å bake jevnlig :)

@ Susanne - her er det bare å slippe seg løs - alt du foreslår høres godt ut!

myfoodpassion sa...

Morsom ny vri på hvitløksbrød.

Mat på Bordet sa...

Ja, ikke sant! :)

Synnøve. sa...

Sier bare at dette SKAL eg pröve meg på eg og....
Takk for alle dine flotte tips.
Klem Synnöve.

sverreproject sa...

Ser nydelig ut! Og akkurat hva jeg trengte av tips til grilling denne helgen. Oppskriftene dine er alltid så fine og enkle å følge. God helg! :)

Mat på Bordet sa...

@ Synnøve - jeg må innrømme at jeg stusser hver gang jeg ser profilbildet ditt i kommentarfeltet ! Jeg har et barnebilde av meg selv som er så utrolig lik din at det er skremmende :) Må se å finne den frem en dag...

@sverrproject - litt for sent å ønske deg en god helg også, håper du hadde en fin en, at du fikk grillet og ikke minst fikk laget hvitløksbrød :)

Anonym sa...

Så veldig godt ut, er det din egen oppfinnelse?

Mat på Bordet sa...

Nei, hvitløksbrød med ost er ikke min egen oppfinnelse, det er det mange som har gjort før meg.
Å skjære brød på tverrs og fylle med hvitløkssmør er heller ikke nytt, litt annerledes er det at jeg har skjært på tverrs av det igjen.
Prøv det! Det er bare kjempegodt!

Ingrid sa...

Jeg har denne i ovnen nå! Gleder meg veeeldig til den er ferdig. Hvitløkssmøret var hvertfall supergodt!

Mat på Bordet sa...

Håper det smakte!

Gine sa...

Dette brødet ser nydelig ut, og jeg har veldig lyst å prøve det! (Har bakt noknead rundstykker i to-tre uker nå, og har sluttet å kjøpe brød!! digger det!! )Dette er sikkert et dumt spm, men skal brødet først stekes en gang som vanlig, og deretter oppskjært i folie med smør?

Takk for en inspirerende blogg!!
- Gine

John Asle Eivind Hansen sa...

Hei, lurte på om steke tiden er den same på desse minibrøda som den valige oppskriften? har laget en i stor gryte, var super godt:) nå har eg skaffet meg liten gryte å skal lage 2 små i dag:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...