mandag 12. mars 2012

Pærecupcakes med sommerfugler

Det er umiskjennelig vår ute! Og her hjemme, ja her hilser vi våren velkommen med klare fine farger og sommerfugler. Og nei, sommerfuglene er ikke chips, men tynne skiver av pære dyppet i en sukkerlake og så tørket på svak varme i ovnen. Pære er også å finne som ingrediens i deigen, så dette er ikke fullt så ille som det ser ut som :)

du trenger (til 12-14 cupcakes)
2 saftige pærer
saften av 1/2 sitron
50g smeltet smør, avkjølt
75g hvetemel
1ts bakepulver
75 sukker
2 egg

ovn temp 180C

glasur:
1 eggehvite
saften av 1/2 sitron
melis
konditorfarge (valgfritt)

pærepynt (valgfritt):
1 pære
50g vann
50g melis

Begynn med pærepynten. Lag sukkerlake. Ha vann og sukker i en gryte, rør og kok det opp. La det koke et lite minutt, ta så av varmen. Skrell pæren og kutt av toppen. Skjær tynne skiver av pæren (jeg brukte en ostehøvel). Bruk en pinsett og dypp pæreskivene i sukkerlaken. Sett pæreskivene på en rist med en bakeplate under for å fange opp laken som drypper av. Når du har dyppet alle pæreskivene settes de i forvarmet ovn (120C). La de tørke en times tid.

Ta pæreskivene ut og klem de litt sammen med fingrene for å forme sommerfugler. La de avkjøle på et stykke bakepapir. Pæreskivene må formes mens de fortsatt er varme, de setter seg ellers fast i risten. 

Lag cupcakes. Skrell pærene og riv de fint - bruk gjerne en microplane. Bland sitronsaften inn i pærene slik at det ikke blir brunt. Ha mel, bakepulver og sukker i en bolle og bland lett sammen. Pisk eggene lett sammen og bland med smøret. Hell det våte i det tørre og rør godt sammen. Ha pærene i deigen og rør lett sammen. Fordel deigen blant cupcakesformene.

Ønsker du flate topper må du passe på å ikke fylle for mye deig i formene slik at de ikke vokser over kantene. Jeg fyllte formene bittelitt over halvveis med deig.

Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 15min. Cupcakesene er ferdige når en kakepinne kommer ut rent. La de avkjøle helt på rist.

Lag glasur. Ha eggehvite i en skål og tilsett melis til du har en noe tykk glasur. Tilsett sitronsaft. Tilsett konditorfarge og rør til den er jevnt fordelt og du har fargen du ønsker. Blir glasuren din litt for tynn kan du tilsette mer melis. Bruk en skje til å fordele glasuren over cupcakesene. La det renne naturlig over kakene slik at hele toppen blir dekket. Pynt med sommerfugler.

Bye, bye vinter!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...