tirsdag 6. mars 2012

Pølsebrød

Jeg var på Bondens Marked på Forsmak i helgen og kjøpte økologiske bratwurst. Man kunne også kjøpe en pølse der og da, grillet på åpen grill i pølsebrød fra åpent bakeri.

Og det fikk meg til å tenke - jeg er i grunnen veldig glad i en god bratwurst i ordentlig brød med godt tilbehør, så hvorfor lager ikke jeg det hjemme? Jeg har enda til gode å lage pølser selv, men pølsebrød er ikke noe problem. Litt god sennep, stekt løk og en salat (broccoli slaw) så var jeg plutselig verdens beste mamma og kone. Jeg kunne sikkert ha åpnet for salg i nabolaget, for hvem kan motstå friselsen av ordentlig pølse i ordentlig brød. Trenger bare en levegg i solen og en kald øl...

For 8 pølsebrød trenger du

400g hvetemel
130g sammalt rug, grovmalt
70g havregryn
1/2 pose tørrgjær
1ss salt
ca. 3.5dl vann

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Tilsett 3dl av vannet og resten litt om litt hvis du trenger det. La maskinen elte deigen i 5-10minutter. Dekk til deigen og la det hvile til det har dobblet i størrelse (ca. en time). Slå deigen ned og del i 8 like stor emner. Form de til avlange pølsebrød og sett på et bakebrett dekket med bakepapir. Penlse godt med melk, strø over litt havregryn og sett i kald ovn. Sett ovnen på 200C og stek i 30 minutter. La brødene avkjøle på rist.

Dobler eller tredobler du oppskriften kan du legge pølsebrød i frysen, klar for en rask hverdagsmiddag!

7 kommentarer:

Lilla Kråkan sa...

men jag dör så gott det där ser ut!

Mat på Bordet sa...

Mmm, og smakte godt gjorde den også :)

Anonym sa...

Kan kanskje passe til hamburgerbrød også?

Mat på Bordet sa...

Ja, så klart!
Egner seg ypperlig som hamburgerbrød også!

Haleh Brooks sa...

Oj oj ...det ser deilig ut!
Maa proeve aa lage aa hjemme laget poelse en dag!

LIsa sa...

Disse ble kjempegode! Jeg lagde de med sammalt grov hvete for det var det jeg hadde i hus, og så pyntet vi de med sesamfrø siden vi skulle bruke de til dagens fiskeburger.
Jeg anbefaler deg absolutt å lage pølse selv, det er kjempegøy og det blir såå godt :)) Til jul lagde vi en slags chorizopølse og en pølse med julekrydder i. Frister absolutt til gjentakelse.
Lurte på en ting ang ostekakecupcakes'ene, kan de lages nå, settes i fryser og så serveres om en 5 ukers tid? Eller vil smør og ost harskne i frysen? Prøver å få laget opp litt "barselbesøksmat"..

Mat på Bordet sa...

Hei Lisa!
Så bra! Pølsebrød ingrediensene var en direkte resultat av hva jeg hadde for hånden i skapet akkurat da. Å bruke andre typer mel kombinasjoner er så klartmulig!

Ostekaken kan fryses uten aprikos glasuren. Ha på glasuren når de er tint. De kan gjerne spises litt kalde.

Lykke til!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...