mandag 5. mars 2012

Sjokolademoussekake med bringebær

Jeg skal si det med en gang - dette er en mektig kake! En sprø bunn dekket av en blanding av bær, sjokoademousse og en frisk kesam/mascarpone krem. Laget i en relativ liten form er den alikevel stor nok til 10-12 porsjoner.

Kaken skal ikke bakes men trenger å stå et døgn kjølig før servering. Begynn med kaken om formiddagen/ tidlig ettermiddag, dagen før du skal servere den.

du trenger

til bunnen
100g fingerkjeks*
100g kokesjokolade
25g smør

til fyllet

150g kokesjokolade
200g kremfløte

375g mascarpone
225g kesam med vanilje
75g sukker

200g bringebær

til glasuren
50g kokesjokolade
50g kremfløte
1ss smør

*Savioardi kjeks, samme som du bruker for å lage tiramisu

Lag sjokoladefyllet:
Ha kremfløte og sjokolade i en tykkbunnet gryte. Varm det opp sakte på lav temperatur mens du rører. Ha sjokoladeblandingen i en skål, dekk den til og sett det kjølig 5-6 timer

Lag bunnen:
Knus fingerkjeksene i mindre biter. Legg de i en pose og slå de lett med en rullepinne. Målet er store smuler med litt større biter inn i mellom. Smelt sjokoladen i vannbad sammen med smøret og bland med kjeksene. Dekk bunnen av en lien springform (ca. 20cm) med bakepapir og press kjeks blanding jevnt over bunnen. Sett kjølig.

Lag kesam/mascarpone fyllet:
Bland mascarpone, kesam og sukker med visp til glatt.

Ta frem kakeformen. Fordel halvparten av mascarpone-blandingen over bunnen. Fordel bringebær jevnt over kremen. Rør sjokoladekremen lett og fordel den skjevis her og der over bringebærene. Fordel også mascarponekremen skjevis. Bruk en kniv for å få en jevn overflate. Dekk kaken til og sett den kjølig over natten. 

Lag glasuren. Ha kremfløte, sjokolade og smør i en tykkbunnet gryte og varm forsiktig opp mens du rører. Ta av varmen og la det avkjøle en halvtimes tid.

Løsne kaken fra sidene av springformen med kniv og ta den forsiktig ut av formen. Sett den på et kakefat og hell sjokoladeglasuren på toppen. Fordel med kniv - det gjør ingenting om det renner litt nedover sidene.

Server! Gjerne med litt ekstra bær.

Kan oppbevares i kjøleskapet et par dagers tid.

3 kommentarer:

ninabakke sa...

Lekker kake :)

Caroline sa...

Mmmm....ingen dum "erstatning" av sjokoladekaken du egentlig hadde lyst å lage. Den ser skikkelig god ut!

Mat på Bordet sa...

Takk, takk mine damer!

Og ja, Karoline, det ble ingen dun erstatning :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...