fredag 23. mars 2012

Steak sandwich - restemat!

Har du noen kjøttrester til overs fra gårsdagens grill er det bare en ting å lage : steak sandwich! Denne kan selvsagt varieres men personlig så synes jeg at kombinasjonen av grillet kjøtt, løk og smeltet ost klemt mellom to skiver brød eller i en baguette er uslåelig!

Du har kanskje noe hjemmebakt brød i frysen (spør jeg forhåpningsfullt...) ? Noe no knead brød for eksempel eller en en no knead baguette eller ciabatta

Løkmarmelade bør du ha på lager - enkelt å lage og utrolig kjekt å kunne ty til når du for eksempel skal lage en blings. Oppskriften finner du her.

Så da er det bare å sette det sammen. Skjære brødet ditt, skjære kjøttet i skiver, smøre brødet raust med løkmarmelade og balansere så mye kjøtt du orker på toppen. Bruk osterestene dine (en vellagret jarlsberg, gruyère eller cheddar for eksempel) og rasp de over herligheten.

Sett det hele i ovnen - gjerne med litt overvarme - til osten er smeltet og har fått litt farge. Finn deg en plass i solen, ta med noe kaldt og drikke og nyt restemat deluxe.

God helg folkens!

4 kommentarer:

myfoodpassion sa...

skikkelig snaddermat, virkelig fristende.

Mat på Bordet sa...

Helt enig - ordentlig snadder :)

siv anita sa...

Åhh så lekkert. Nesten så jeg får lyst til å gå ut å kjøpe biff, bare for å lage meg dette! :)hehe..

Jeg har akkurat tatt ut av ovnen min aller først no knead bread og den ble kjempeflott! :)
Og det gikk med tupperwareformen jeg brukte :) Ble kjempefint:)
Kommer i bloggen min ikveld hvis du vil se:)

klem fra swimzy

Mat på Bordet sa...

Så morsomt - gleder meg å se!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...