torsdag 12. april 2012

Bimi med hvitløk og skivede mandler

Har du sett Bimi i butikken din? Løp og kjøp sier jeg bare! Bimi er en kryssning av brokkoli og kinakål og avles nå også i Norge. Den har en mild, nærmest søtlig (for en grønnsak å være) smak. Hele grønnsaken kan brukes og den trenger minimalt med tilberedningstid. Smaker godt til fisk, kjøtt eller kylling. 

Her er et forslag på hvordan den kan tilberedes.

du trenger

en pakke Bimi
2 hvitløksfedd, skivet
1 håndfull skivede mandler
1-2ss rapsolje til steking

Skjær av tuppene på bimi (bare noen mm) hvis de ser litt inntørket ut. Skjær bimi i to og skyll. Legg i lettsaltet kokende vann og kok i 2-3 minutter. Imens steker du hvitløken i litt rapsolje. Hell av vannet fra bimien, tørk det lett med et papirhåndkle og hell de over i stekepannen med hvitløken. Stek noen minutter til. Ha i mandler og bland lett. Server!

Smaker også godt kaldt - alene eller som del av en salat.


3 kommentarer:

Tove sa...

Bimi har eg jammen ikkje sett i butikkane her omkring! Men så er dei ikkje alltid først ute med det siste! Om eg får tak i det skal eg jammen meg prøve å lage dette! Tippar det smakar godt til fisk!

Caroline sa...

Har aldri hørt om Bimi, men er uhørt glad i brokkoli og skal absolutt teste Bimi om jeg kommer over det i butikken. Takk for flott tips!

Mat på Bordet sa...

Jeg kjøper Bimi på Ica her i nærheten - men det er ikke alltid de har det inne. Finner du det i butikken din er det absolut verdt å prøve - smaker utrolig godt og er lett og fort å tilberede!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...