tirsdag 3. april 2012

Rosinbrød

Man kan unne seg litt innimellom, ikke sant? Kaker og cookies er godt, men vil man bare skeie litt ut er rosinbrød tingen. Personlig synes jeg den smaker best ny toastet med litt smør på og en kopp te. Lunken og rett fra ovnen smaker den heller ikke så verst. Fryser du den i skiver kan du fiske frem en eller to til en litt søt start på dagen. Og skulle du latt den stå ute og den er blitt litt tørr, ja, da kan du lage verdens beste french toast.

du trenger (til 2 brød)

500ml varm melk
60g smør
60g sukker
150g rosiner
2 egg, lett pisket
1 1/2ts salt
1pk tørrgjær
ca.500g hvetemel

ovn temp 180C

Ha smør sukker og rosiner i den varme melken. Når smøret er smeltet og blandingen er lunken har du opp i eggene. Rør lett sammen.

Bland salt, gjær og 400g hvetemel sammen. Tilsett melkblandingen og elt. Tilsett mer mel etterhvert til du har en glatt smidig deig. Deigen kan gjerne være litt klissete.

Sett deigen et lunt sted og la den heve til dobbelt størrelse - 1 til 2 timer. Slå deigen ned, del den i to og form den til to avlange emner som passer i størrelse til dine brødformer. Smør brødformene eller kle de med bakepapir og legg deigen opp i. Dekk deigene til og la de hvile 30-40 minutter. 

Penlse toppene med litt sammenpisket eggeplomme spedd ut med litt vann og sett i forvarmet ovn. Stek i 25 - 30 minutter.

Unn deg litt!

7 kommentarer:

Mari Mushom sa...

Har du prøvd å lage dette i no-knead variant? :-) Du er så flink til det!
Selv om dette so utrolig godt ut nå også altså :-)

Marita sa...

Leita etter gode brødoppskrifter og her havna jeg. Har brukt ledig tid på nattevakt til å få lyst til å lage alt fra ørten forskjellige bakverk til flere middagstips som ser utrolig gode ut. Kjempefin blogg!!

Mat på Bordet sa...

@Mari - nei jeg har ikke prøvd akkurat denne som no knead variant, men det burde ikke være noe problem. Nærmeste du kommer som no knead variant på bloggen er kanel-rosin brødet - også veldig godt!

@Marita - ja, se det, så hyggelig at du havnet her! Da er det bare å begynne og bake! :) Lykke til!

Anonym sa...

oppskriften er fantastisk! Jeg bakt brødet i gar, tusen takk for fin blogg!!!
Hilsen fra tyskland,
Silke

Mat på Bordet sa...

Å så hyggelig Silke - dankeschön!

Thea Emilie sa...

Blir veldig inspirert av brødene dine og lager no-knead ofte! Bruker leirgryte som fungere veldig bra, men tror du en slik form vil fungere? (se link) http://www.jula.no/gryte-7-l-810366

For å få sprø skorpe også på den "vanlige" brødformen

Mat på Bordet sa...

Det ville jeg tro ville kunne fungere bra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...