tirsdag 17. april 2012

Sjokoladekake med banan og speltmel

Oi,oi, denne kaken altså.....

Vet ikke helt hvor jeg skal begynne men dette er en god kake altså. Ikke en festkake, mer en hverdagskake. Og misforstå meg rett, vi spiser ikke kake hver dag :) 

Denne lagde jeg på søndag og det er fortsatt en god bit igjen. Barna har kost seg med et stykke når de kommer hjem fra skolen (og før trening) og vi har også kost oss med et stykke innimellom. Ina fra Kjøkkentjeneste har vært på besøk, og hun fikk et stykke hun også mens vi planla fremtidige innlegg på Matbloggsentralen. Ja, og enda er det en god del kake igjen. Ikke blir den tørr heller - den ligger lett innpakket i papiret og formen den ble bakt i på kjøkkenbenken og holder seg så god, så god. 

Gode ingredienser er det også - lite sukker, speltmel, bananer og mørk sjokolade. Du kunne selvsagt sløyfe sjokoladebitene, men jeg synes de hører med. Hakkede nøtter kunne du også tilsette hvis du hadde lyst.

Det er bare å sette i gang!

du trenger

150g sammalt spelt
50g hvetemel
40g kakao
1ts natron
75g smør, smeltet og avkjølt
2 bananer, most
75g sukker
2 egg
100g sjokolade, hakket

ovn temp. 180C

Bland spelt, hvetemel. kakao og natron i en middels stor bolle. Bland smør, bananer, sukker og egg sammen i en annen skål. Hell eggblandingen i melblandingen og rør det forsiktig sammen. Ha i sjokoladen og rør det inn. Deigen blir ganske tykk. Dekk en brødform (ca. 25cm lang) med bakepapir og bruk en skje for å fordele deigen jevnt i formen. 

Sett kaken i forvarmet ovn og stek i 45-50 min. Test med en kakepinne før du tar den ut av ovnen - den skal være ren. La kaken avkjøle på rist.

Og det var det. En enkel hverdagskake :)

29 kommentarer:

ninabakke sa...

Så godt ut :)

Mat på Bordet sa...

Takk, takk den er veldig god også.
Har hatt et stykke i dag allerede, gleder meg til i morgen :)

growntocook sa...

Denne skal jeg lage! Jeg har kjøpt speltmel og vil gjerne eksperimentere litt med det. Har du kanskje flere oppskrifter med spelt?

Mat på Bordet sa...

Å jada - legg inn 'spelt' i søk funksjonen i høyre spalte på bloggen så får du noen flere oppskrifter.

growntocook sa...

Takk for inspirasjon!

Mat på Bordet sa...

Bare hyggelig - lykke til!

The Kitchn Queen sa...

Mm! Denne må jeg prøve ut. Liker oppskrifter på gode saker som ikke nødvendigvis inneholder 300gram smør og 400 gram sukker...:)

Mat på Bordet sa...

Enig!
Men visse anledninger krever mye smør og sukker....:)

Quiltefia sa...

Hei!! Nå står kaka i ovnen!! Skal brukes på et styremøte imorgen!! Jeg hadde ikke spelt, men brukte fullkornhvetemel. Deigen var ikke søt, men jeg regner med at bananene og sjokoladen gir sødme. Jeg er veldig glad for litt sunne kaker. Jeg lar være å bake kaker med 300g sukker og 250g smør. Da finner jeg heller på noe annet!! Den terten du hadde i siste innlegg, ser fantastisk ut, men det må bli til fest!! Ha en fin uke!! AnneK:-)

Mat på Bordet sa...

Hei AnneK!
Det blir spennende å høre om kaken slo an! Særdeles søt er den ikke, men det synes jeg igrunnen er godt :)
Terten er heller ikke forferdelig søt, men enig med deg at den passer bedre til mer 'festlig' anledninger...

Anonym sa...

Prøvde meg på denne i går. Bytta ut hvetemelet med siktet speltmel, sukkeret med sukrin, og droppa sjokoladen. Eksperimentet ga en litt for lite søt kake, men jeg kompenserte ved å skjære skiver av banan som jeg la oppå kakeskivene - og det gjorde susen! Saftig og god kake! Litt vanskelig å holde fingrene unna, så jeg vurderer å putte resten i fryseren...

Lillian

Mat på Bordet sa...

Ha,ha, ja sett den i frysen så blir du ikke fristet!
Hørtes kjempegodt ut!

growntocook sa...

Jeg har laget kaken, den var deilig, saftig og ikke for søtt.Takk for oppskriften!

Mat på Bordet sa...

Godt å høre - takk for tilbakemelding!

Cecilie sa...

Mhmm, fristende! Kan jeg bruke noe annet enn natron?

Mat på Bordet sa...

Du kan bytte ut 1ts natron med 2 ts bakepulver :)

Anonym sa...

Hvilken form passer? Skjønte ikke helt det som sto i oppskrifta:)

Mat på Bordet sa...

Skjønner at du ikkes skjønte hva som sto i oppskriften - det skal være brødform med en lengde på ca. 25cm.
Har endret det i teksten nå :)
Lykke til!

Anonym sa...

En stor *hit* i familien! Eldste datteren min elsker kaken mer en noe annet

Mat på Bordet sa...

Så hyggelig å høre!

liv sa...

det blei så godt! og fekk brukt dei brune bananene på ein vettug måte:) som sitrusentusiast hamna det i litt appelsinjuice, og det blei veldig friskt og godt - supert, takk:)

Mat på Bordet sa...

Høres godt ut! God idé å tilsette litt sitrus!

Anonym sa...

Jeg bruker bare spelt. Uansett hva jeg lager: sauser, gjærbakst, kaker. Vi har ikke hatt hvetemel i huset på over to år.

Mat på Bordet sa...

Så bra!

Anonym sa...

Beklager, ikke meningen å være guffen, men denne ble ikke god.
Marie

Anonym sa...

Hvor mye kcal er det i denne?

Anonym sa...

Beklager her også - men denne ble ikke god hos meg heller. Enda jeg la til ekstra sukker ble den som grovt brød med sjokoladebiter nesten. Og tørr dagen derpå...
Men ellers har jeg vært veldig fornøyd med alle de andre oppskriftene jeg har prøvd her inne!
Kjersti

Elisabeth Wollebek sa...

Dette ble dessverre en veeldig tørr kake. Til tross for at jeg brukte 3 brune bananer mot to i oppskriften. Smaken er ok men det trengs mer væske. Hva med å redusere kakao mengden og ha i litt melk?

Mat på Bordet sa...

Se der ja - det var delte meninger om denne kaken!

Jeg synes kaken er god som den er men hvis man vil ha den mer saftig ville jeg tilsatt enda et egg eller mer smør. Vil du ha den søtere er det bare å tilsette mer sukker. Pass på å ikke oversteke kaken, det vil gjøre kaken tørr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...