lørdag 7. april 2012

Solsikkebrød

Ferie er en god tid å bake brød! Har du ikke prøvd no knead metoden enda så har du mulighet for det nå. Her på bloggen ligger det oppskrifter på over 50 forskjellige no knead brød - det er det bare å sette i gang! Her finner du alle no knead oppskriftene, eller du kan hoppe rett på solsikkebrødoppskriften...

du trenger

350g hvetemel
150g sammalt hvete fin
1 1/2 ts salt
1/2 ts tørrgjær
50g solsikkekjerner
1ss maltekstrakt
4dl vann

Er det første gang du lager brød etter no knead (eltefritt) metoden, anbefaler jeg at du tar en titt på en  video jeg har laget. Klikk her for å se den.

Bland mel, sammalt hvete, salt, gjær og solsikkekjerner i en stor bolle og rør sammen. Rør ut malteksrakt i vannet og tilsett melblandingen. Rør deigen sammen, den vil være klisssete. Dekk til bollen og la den hvile 12 -18 timer på kjøkkenbenken.

Strø godt med mel på et stykke bakepapir og hell deigen over på denne. Brett deigen et par ganger, sett deigen med brettsiden ned, dekk den til og la den hvile i ytterlig 2 timer.

Sett en ildfastform med lokk i en kald ovn når 90 minutter av andre hviletid er gått. Sett ovnen på 250C og la formen og ovnen varme opp en halvtimes tid. Ta formen ut av ovnen, hell deigen opp i, strø over litt solsikkefrø, sett på lokk og sett det hele tilbake i ovnen. Stek en halvtime ved 250C, skru så varmen ned til 220C, ta av lokket og stek videre i 15 minutter.

Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist.


7 kommentarer:

Jane H. Johansen sa...

Vakkert!

GothicVamperstein sa...

Takk for alle de fristende oppskriftene du legger ut. :-)

Mat på Bordet sa...

Takk,takk - håper også at det frister nok til at lesere også vil prøve oppskriftene! :)
God påske!

Anonym sa...

Hei. Har du noen tips når det gjelder frysing av no knead bread? Synes det blir så seigt.....

Mat på Bordet sa...

Et triks er å sette den i stekeovnen for å gjøre den sprø igjen. 5 minutter på 200C burde holde. Ellers skjærer jeg gjerne brødet i skiver før jeg fryser den og legger skivene direkte i brødristeren.

Monika Taarneby Aaboen sa...

Hei
Jeg har hatt lyst til å teste detta lenge og endelig har jeg gjort det, tusen takk for en flott oppskrift, jeg har laget ett blogginnlegg om mitt første no-kneadbrød og linka tilbake til deg slik at flere kan finne de deilige oppskriftene dine :) Jeg bare lurte på en ting, jeg ahr ganske stor støpejernsgryte, om jeg dobler oppskrifta, ca hvor mye tid må jeg legge til på steketiden da tror du ? Her er innlegget om du har lyst til å se : http://nomana.blogg.no/1386030024_noknead_solsikkebrd.html
Mvh Monika T Aa

Mat på Bordet sa...

Se det ja Monica, den ble jo kjempefin!
Hvis jeg skulle doble oppskriften så tror jeg at jeg hadde latt den steke 45 med lokk og så opptil en halvtime uten. Du må nesten se det litt an. Innvendig tempertur på brødet skal være ca. 90C så du kan altids sjekke om brødet er ferdig med termometer eller bruke 'banke' metoden. Lykke til!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...