tirsdag 5. juni 2012

Bakte doughnutsJeg kom akkurat over en oppskrift på doughnuts laget med søtpotet og hadde lyst til å kaste meg over det med det samme. Men, så realiserte jeg at jeg igrunnen aldri hadde bakt doughnuts før. Ikke at jeg tenkte at det skulle være vanskelig, men man jo begynne med det grunnleggende ikke sant? Dermed ble det 'vanlige' bakte doughnuts først. 

Nå vet jeg at det finnes fancy doughnutsformer å få kjøpt, men de har ikke jeg. Disse har derfor fått en noe organisk form. Litt ujevne med litt for små hull. Neste gang vil jeg lage større hull i midten med forhåpninger om at de ikke ville tette helt igjen slik de gjorde her under stekingen. Ikke at det gjorde noe med smaken. Og uten stor hull i midten ble det bare enda mer doughnut - ikke så dumt det heller.:)

du trenger (til ca. 20 doughnuts og mange 'hull')

2ss smør
0.5l melk
2 egg
700g mel
1ts salt
1 ts vaniljesukker
120g sukker
2.5 ts tørrgjær

ovn temp 200C

Smelt smøret i en kjele. Ta av varmen. Hell i melken og rør i eggene. Ha mel, salt, vaniljesukker, sukker og tørrgjær i en annen bolle. Hell det våte i det tørre og arbeid deigen sammen enten ved hjep av kjøkkenmaskin eller for hånd. Elt godt, gjerne en 15 minutters tid. Deigen kan gjerne være litt klissete. Dekk til bollen og la deigen heve et lunt sted til det har doblet i størrelse, 1-2 timers tid.
Strø godt med mel på kjøkkenbenken og hell deigen over på benken. Strekk det lett ut slik at du har en deig på ca. 1.5cm tykkelse - jeg brukte ikke kjevle. Finn noe rundt du kan stikke ut doughnutsene med - en større ring
og en mindre ring. 
Løft de utstikkede doughnuts over på et bakebrett dekket med bakepapir.
De små deigstykkene som ble igjen av å stikke ut midten på doughnutsene bakte jeg på et seperat brett. Dekk brettene og la deigen heve på et lunt sted i 30-40 minutter. Sett i forvarmet ovn og stek i 8-10 minutter. Det går raskt så hold et øye med de. De små tar enda mindre tid - ca. 5 minutter. Ha en skål med melk og en med sukker klart. Mens doughnutsene fortsatt er varme dyppes oversiden i melk og så direkte i sukker. La de avkjøle på rist. Spis gjerne mens lunkne....


9 kommentarer:

padoodie sa...

Nammmmmm! Hva betyr "2s smør"?

Anonym sa...

Jeg skal også lage disse.....men jeg lurer også på hva 2s smør betyr.....?

Quiltefia sa...

Sukk!! Har du spist Donken dounuts??med vaniljekrem?? Jeg elsket det, men har blitt litt klokere med årene. Men jeg spiser det hvis jeg finner, men det er heldigvis sjelden...... Jeg bodde 2 år i Hellas og der hadde de noe som het Coffetime.....Fantastiske doughnuts!! Jeg har også prøvd å lage selv. Da vet man iallefall hva som er i!! Fristende igjen!! AnneK:-)

Anonym sa...

Må prøves!
Men hvor mange grader skal ovnen stå på?

elisesBakery sa...

Så kjempe gode ut :-D

Mat på Bordet sa...

2s smør betyr 2ss smør :) Har rettet opp oppskriften :)

Å ja, Dunkin' Donuts kjenner jeg godt til for ikke å snakke om Krispy Kreme.... Farlig, farlig... Coffee Time kjenner jeg derimot ikke. Men prøv bakte doughnuts - blir så klart ikke helt det samme som friterte, men godt for det!

Ovn temp er 200C - har rettet opp oppskriften.

Beklager at det snek inn litt feil eller heller mangler her...

Jenny sa...

Vad spännande att göra munkar, de ska jag prova nångång :)

Kirsten Skaarup sa...

Hi, Jeg har lige fundet din blog og vil bare sige, at jeg synes den er enormt smuk og spændende!
Kh
Kirsten

Mat på Bordet sa...

Så hyggelig - gleder meg over nye lesere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...