fredag 8. juni 2012

Kylling med tzatziki og tomatsalat med løk

Dette er en enkelt tilberedt middag som du fort kan gjøre klart på en halvtime. En kjekk middag å ty til når du er under litt tidspress og trenger ingen utenom det vanlige ingredienser. Kok litt ris til eller sever litt brød til om du vil at måltidet skal fylle litt mer.

du trenger til 4 pers

600g kyllingfilet
finrevet skall av en halv sitron
1ss oregano (tørket)
2ss olivenolje
1/2 rød løk skjært i løvtynne skiver
2ss rødvinseddik
20-30 cherrytomater
1 agurk
3ss naturell yoghurt 
saften av en halv sitron
salt, pepper


Skjær kyllingkjøttet i like store terninger. Bland med sitronskall, oregano, olivenolje og litt salt og pepper. La det stå og marinere mens du forbereder salatene.

Bland løk og rødvinseddik og la det stå og trekke. Skjær tomatene i to eller fire alt ettersom hvor store de er og sett til side.

Skjær agurken på langs og fjern frøene i midten med hjelp av en skje. Skjær de på langs igjen og skjær så 0.5cm tykke skiver på tverrs. Bland agurk med yoghurt og sitronsaft og smak til med salt og pepper.

Stek kyllingen i stekepanne til gjennomstekt. Bland tomater med løken og smak til med salt og pepper. Server rød løk og tomatsalat og tzatziki med kyllingen. Se på klokken - tok det deg mer enn en halvtime?


5 kommentarer:

Kristine E. sa...

Ah, dette ser lekkert ut! Har du noen tips til hva man kan erstatte rødvinseddiken med?

Gotteriogsann sa...

Mmm, Det så fantastisk godt ut. Og så enklet å lage. Dette skal jeg jammen prøve. Kylling er en favoritt her i huset, og jo enklere det er å lage jo bedre.
Virker som en perfekt rett en varm sommerdag dette.

Vennlig hilsen Heidi

Mat på Bordet sa...

@Kristine - du kunne også bruke en hvitvinseddik :9

@Heidi - du har rett, en enkel middag på en sommerdag hvor du ikke har lyst å bruke så altfor mye tid på kjøkkenet...:)

Angeliki sa...

Hei,

når lager du Tzatziki, det er mye bedre å bruke mat yogurt. Naturell har mye mer vassen resultat. Også man finnes ikke sitron på ekte tzatziki...bare litt eddik ;) A.

Mat på Bordet sa...

Takk for tipset! Egentlig liker jeg best å bruke gresk yoghurt, men jeg skal forsøke matyoghurt neste gang. Eddik skal jeg også prøve...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...