tirsdag 26. juni 2012

Pasta med salsiccia og paprika

Utvalget av pølser begynne å komme seg gitt. Og godt er det! Ordentlige pølser med rent kjøtt og god krydder er enkel mat å tilberede. Jeg har ikke kommet så langt at jeg har begynt å lage pølsene mine selv og det gleder meg derfor mer at jeg kan kjøpe gode pølser i min nærbutikk. Hittil har ikke pølsene vært tilgjengelig i rå tilstand, men det begynner å komme det også. Nytt i min butikk er nemlig rå salsiccia pølse fra Idsøe. Får du ikke tak i rå pølse kan du bruke kokt, og er det andre pølser du er mer glad i kan du selvsagt bruke det istedenfor salsiccia.

Har du litt trening på kjøkkenet klarer du fint å lage denne retten på 20 minutter!

du trenger (4 personer)

500g pasta
4 salsiccia pølser, rå
1 fedd hvtløk skjært i tynne skiver
1 rød løk, skjært i ruter på ca. 2cm
2 rød parika, skjært i ruter på ca.2cm
1 gul paprika. skjært i ruter på ca.2cm
en god håndfull cherry tomater
olivenolje, salt, pepper, persille og parmesanost

Sett over en stor kjele med vann for pastaen og la det koke opp. Skjær et snitt i tarmene som holder pølsene sammen og trykk ut kjøttet. Stek kjøttet på sterk varme, det kan hende du trenger litt olivenolje i pannen hvis pølsene ikke er fete nok.
Ta ut kjøttet, legg det i en bolle og dekk til for å holde det varmt. Stek hvitløk gyldent i samme panne. Tilsett litt mer olivenolje om nødvendig. Tilsett så løken og stek noen minutter til løken såvidt begynner å bli litt myk.
Tilsett paprika og stek videre noen minutter til. Pastavannet ditt koker forhåpentligvis nå. Ha godt med salt i pastavannet  og hell opp i pastaen.
Ha kjøtt og cherrytomater i stekepannen. Sett varmen litt ned og la alt bli gjennomvarmet. Når tomatene begynner å bli myke kan du gjerne trykke de ned slik at de sprekker. Tilsett gjerne også noen spiseskjeer av pastavannet for å løsne på alt det som har stekt seg fast i bunnen av pannen din. Smak til med salt og pepper.
Når pastaen er kokt al dente (dvs den er fortsatt littegranne hard i midten) heller du av vannet. Hell pastaen tilbake i gryta og la resterende vann dampe litt av før du tilsetter salsiccia blanding. Rør godt, men forsiktig og hell det hele over i en serveringsskål. Strø over litt grovhakket persille og servere med en bit parmesan slik at alle kan rive litt over sin egen porsjon. Litt nykvernet pepper er også godt.

Buon appetito!

2 kommentarer:

Anonym sa...

MMMM, dette ser så godt ut og gir meg lyst til å lage mat! Hilsen nybakt mamma

Mat på Bordet sa...

Så bra!
Dette er så enkelt å lage og så godt!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...