torsdag 14. juni 2012

Sjokoladeterte med pære

Denne terten minnet meg på at det er lenge siden jeg har laget Poire belle Hélène - pærer kokt myke i sukkerlake servert med vaniljeis og varm sjokoladesaus, mmmm! Spørs om ikke den oppskriften kommer på bloggen snart den også :)

Men tilbake til terten - sjokolade er godt til frukt generelt, men med pære er det spesielt godt. Vet ikke helt hva det skyldes, det er bare å prøve selv. Terten er lett å lage og er uten mel. Deigen blandes raskt i en food processor og så er det bare å finne frem noen faste fine pærer, skrelle og skjære de i skiver. Superenkelt altså!

du trenger

150g mandler
150g sukker
110g myk smør
3 store egg
45g kakao
1ts vaniljeekstrakt
2-3 pærer

ovn temp 180C

Ha mandler og sukker i en food processor og kjør til du har en fin blanding.
Tilsett smør, egg, kakao og vaniljeekstrakt, sett maskinen i gang igjen og kjør til du har en glatt deig. Hell deigen over i en paiform. Bruker du en paiform med løs bunn slik jeg gjorde er det lurt å pakke formen inn i aluminiumsfolie i tilfelle det lekker noe. Alternativt kan du skrape godt stekte terterester fra ovnen din etterpå, slik jeg gjorde....

Skrell og kjern pærene. Skjær i 1/2 cm tykk skiver og dytt de lett ned i deigen. Tynneste del av pæren skal peke inn mot senter av terten. Arbeid raskt slik at ikke pærene blir brune før du setter terten i ovnen
Sett terten i forvarmet ovn og stek i ca. 45 minutter. La kaken avkjøle helt. Har du brukt form med løsbunn kan du servere terten på et fat, hvis ikke kan du servere den direkte fra formen. Smaker veldig godt med litt vaniljeis til!

8 kommentarer:

ElisesBakery sa...

den så nydelig ut :-D du er flink !

Ane: Uten Gluten sa...

For en lekker kake!

Anonym sa...

Himmel og hav for en fantastisk terte! Den smaker helt nydelig, og blir garantert bakt igjen. Tusen takk!

Mat på Bordet sa...

@Elise - 1000takk :)

@Ane - ja. ikke sant!

@Anonym - så morsomt at du prøvde den - glad for at den falt i smak!

Anonym sa...

Hei! Terten ser nydelig ut. Hvilken diameter har formen?

Mat på Bordet sa...

28cm :)

Anita Girard-Skarstein sa...

Hei,

er det mulig å fryse denne kaka og kan jeg lage den dagen i forkant?

Den ser nydelig ut.

Ps. må bare få sagt at du er min favorittblogger, flotte bilder og utsøkte ideer. Og det jeg liker mest; fusion cuisine! :)

Continue comme ca, j'adore! Et bonne chance avec ton livre, il ne peut etre que parfait!

Mat på Bordet sa...

Hei Anita

Jeg er faktisk litt usikker på hvordan denne kaken vil gjøre seg i frysen. Det er pærene som er problemet.. Men kaken er fort laget og ja du kan lage den en dag i forkant - ikke noe problem.

Herlig at du liker og følger bloggen - merci pour tes bons mots :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...