tirsdag 24. juli 2012

Brokkoli slaw - raw brokkolisalat


En god ting kan ikke gjentas for ofte, og dette er en av de gode tingene. Brokkoli-slaw skrev jeg for første gang om sommeren for 2 år siden og den har siden den gang vært en slager i vårt hjem og i mange andres. Jeg serverer den titt og ofte og får alltid den samme gode responsen. Og derfor, for de av dere som ikke liker å grave etter oppskrifter her på bloggen, får du den en gang til her. Og denne gangen også med litt bedre bilde. Jeg oppfordrer deg virkelig til å prøve salaten! Den er enkel å lage og kommer garantert til å imponere enhver gjest.

du trenger

2 brokkoli
50g mandelflak
en håndfull tørkede tranebær (kan ertsattes med rosiner, men best med tranebær)
1/2 rødløk, finhakket

til dressingen
125ml rømme
75ml majones
2ss cidereddik (eller hvitvinseddik)
1ss sukker

Skyll brokkoli. Skjær av mesteparten av stilken og kast (eller spar på den og kok grønnsakskraft med andre grønnsaksrester). Del brokkolien i mindre bukketter og grov hakk de. Bland med resten av ingrediensene.

Bland dressingingrediensene sammen i en skål og hell over salaten. Rør det hele lett sammen. La det gjerne stå litt for smakens skyld. Oppbevares i kjøleskapet men bør helst serveres romtemperert.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kan tipsa om ein litt annan variant..
Her brukar ein balsamico-eddikk i sjølve "dressingen" oppi hev ein også steikt flesk!

Mat på Bordet sa...

Mmm ja, bacon er godt til alt!
Takk for tipset!

Tone sa...

Hei og takk for en nydelig oppskrift som jeg har brukt maaaange ganger og smaker like nydelig hver gang. Bare et lite tips fra meg: du trenger ikke kaste brokkolistilkene. Jeg pleier å grovrense de for blader osv og så rive de og putte de i salaten. De er overraskende saftige og det er jo også tilfredsstillede å utnytte hele råvaren

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...