onsdag 18. juli 2012

Bulgursalat med vannmelon og chevre

Om sommeren skal det være fargerikt! Forresten, hvorfor begrense seg til sommeren, det er flott med farger hele året rundt! Denne salaten gjør susen på fargefronten men også smaksfronten. Sprø avkjølende vannmelonbiter sammen med litt salt, myk chevre blandet med bulgur og kraftig ruccula. Fristet? Prøv da vel....

du trenger (4-6 personer)

4.5dl vann
1 buljongterning (valgfritt)
3dl bulgur, gjerne grov
1/4 vannmelon skjært i 1cm biter
2 vårløk, strimlet
50g ruccula
saft & finrevet skall av 1/2 sitron
3 ss god olivenolje
100g chevre (jeg bruker norsk chevre naturell fra Haukeli)

Kok opp vannet og rør i buljongterning. Bruker du ikke buljongterning bør du salte vannet. Rør i bulgur, ta av varmen, sett på lokk og la det stå og trekke 10-15 minutter til det meste av vannet er absorbert. Sil av evt. resterende væske og skyll med kaldt vann. La vannet renne godt av. 

Bland bulgur, vannmelon, vårløk, ruccula, sitronskall, sitronsaft og olivenolje med en lett hånd i en stor skål. Smak til med salt. Strø over chevre ost like før servering.

3 kommentarer:

Emma sa...

Den salladen såg riktigt god ut!!

chili og kjærleik sa...

Denne må eg teste. Elskar vannmelon i salat. I går hadde vi vannmelon, ruccola, babyspinat, mozzarella og pinjekjerner. Nydeleg!

Mat på Bordet sa...

@Emma - mmm, ja, den er kjempegod! :)

@chili og kjærleik - Helt enig! Vannmelon er supergodt i salat! Forfriskende og litt søt :) Din kombinasjon hørtes også veldig godt ut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...