fredag 27. juli 2012

Hjemmelagd jordbærsyltetøy

Jeg fikk meg en aha opplevelse for noen dager siden. Jeg ble fortalt høyt og tydelig at jordbærsyltetøy er favoritten her i hjemmet. Så rart, jeg trodde det var bringebærsyltetøy. Min egen preferanse må ha overdøvet de andres :) 

Jordbærsyltetøy er enkelt å lage og det finnes mange oppskrifter å finne på nett. Dette er hvordan jeg liker å lage jordbærsyltetøy.

du trenger

til en kilo rensede jordbær
250g sukker
250g sukker tilsatt pektin
saften av en halv sitron

Ha jordbær, sukker og sitronsaft i en stor tykkbunnet gryte. Mos bærene (jeg liker ikke store biter jordbær i syltetøyet så jeg moser ganske godt) og sett over middelsvarme. La det koke opp, sett opp varmen og la syltetøyet koke hardt i 10 minutter.

Hell syltetøyet over i varme steriliserte glass* sett på lokk umiddelbart. Skru lokkene godt på.La glassene avkjøle før du setter på etiketter. Lagre** mørkt og kjølig opptil et år. Åpnede glass oppbevares i kjøleskapet.

Ønksker du å lage strawberry preserve kan du følge oppskriften her.
Har du rabarbra kan du lage jordbær- og rabarbrasyltetøy - oppskriften finner du her.

* Samtidig som jeg koker opp syltetøy har jeg en stor gryte med kokende vann hvor jeg sterilserer glass og lokk. Glass og lokk kokes i 10 minutter og taes ut like før de skal fylles med syltetøyet.

**Forutsatt at lokket har blitt skrudd godt nok på slik at det er lufttett. Sjekk ved å trykke på lokket. Lager den klikke lyder har det kommet luft inn. Glasset bør da oppbevares i kjøleskapet og innholdet spises innen 1-2uker.


5 kommentarer:

Gitte Liljekvist sa...

Så gott! Man kan ersätta sockret med dadlar så den blir lite nyttigare :)

http://gittesgreenliving.gili.se/

<3

Anita sa...

Takk for tipset! Jeg skal ut og kjøpe jordbær i dag, så kanskje det blir syltetøy her i huset også :-)

Mat på Bordet sa...

@Gitte - takk for tipset :)

@Anita - lykke til!

Bente Olsen sa...

Hvor får man tak i ikke for store glass til å ha syltetøy i?

Bente Olsen sa...

Hvor får man tak i ikke for store glass til å ha syltetøy i?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...