onsdag 4. juli 2012

Kokos cupcakes

Mmmm, ja, jeg har bakt igjen. Det måtte jeg jo bare. For det første så hadde jeg en anledning (bursdag, ikke min altså) og for det andre hadde jeg endelig funnet kokos chips. Større flak av kokos som man kan få kjøpt i helsekostbutikk, så fremt man finner en som faktisk har de inne. Jeg kjøpte to pakker med det samme og har allerede spist opp den ene  - utrolig godt å knaske på. Før jeg gikk løs på pakke nr.2 fant jeg ut at jeg måtte bare få se å få bakt noe, ellers ville de også ende opp som snacks. 

Nå har jeg bakt kokoskake før, denne 3 etasjers klin kokoskaken for eksempel, som er drabelig god. Men en ting har alltid vært litt feil med de kokosoppskriftene jeg har brukt hittil og det er at de baserer seg på kokosessens for å få frem kokossmaken. Men nå folkens, nå har jeg det! Den hemmelige ingrediensen er kokosmelk. Og ikke bare kokosmelk, men kokosmelk som er kokt ned til det blir tykt og kremaktig og full av kokossmak. Og ikke bare blir det mye kokossmak, men kakene blir myke og saftige og ja, helt fabelaktig gode. Prøv selv!

du trenger ( for ca. 20 cupcakes)

2 bokser (800ml) kokosmelk 

Hell kokosmelken i en stor tykkbunnet gryte og la det småkoke 30-40 minutter til det er redusert til det halve (400ml). Rør av og til. La det avkjøle helt. Den avkjølte reduserte kokosmelken brukes i deigen til cupcakes og i glasuren. Dette kan du gjøre dagen før om du vil og oppbevare i kjølig.

til cupcakes trenger du

250g hvetemel
2 ts bakepulver
1/2ts salt
180g smør, myk
300g sukker
3 store egg
1 vaniljestang
300ml avkjølt redusert kokosmelk

til glasur

225g smør, myk
300g melis
100ml avkjølt redusert kokosmelk
1 vaniljestang
en klype salt

kokoschips for pynt

ovn temp 180C

Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Bruker du stive muffinsformer slik jeg har (se bilde) her trenger du ikke muffinsform i tillegg. Disse fordeler jeg bare på et stekebrett.

Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Rør gjerne lett gjennom med en pisk. Rør smør glatt med hjelp av en kjøkkenmaskin. Tilsett sukker og rør til blandet. Ha i egg, ett om gangen og bland godt etter hvert egg. Skrap frø ut av vaniljestangen og ha i deigen. Tilsett halvparten av melblandingen og rør til blandet. Tilsett den reduserte kokosmelken og rør til blandet. Tilsett resten av melblandingen og rør til blandet. Pass på å skrape deig ned fra sidene av bollen slik at all deig blandes godt. Fordel deigen jevnt blant formene (jeg  fyller de litt over halvparten slik at de ikke hever over kanten av formen. Ønsker du større cupcakes, fyller du på med mer deig). Sett i forvarmet ovn og stek i 15-20 minutter. Test med kakepinne før du tar de ut. La de avkjøle helt på rist.

Lag glasuren. Pisk smør jevnt med hjelp av en kjøkkenmaskin. Tilsett melis, redusert kokosmelk,  frø fra en vaniljestang og salt og rør til glatt. Sett opp hastigheten på maskinen og rør til glasuren er lett og luftig. Fordel glasur på cupcakes med kniv eller fyll glasuren i en sprøytepose og sprøyt det pent på. Husk å dekorer med kokos chips!5 kommentarer:

Quiltefia sa...

Hei!! Jeg bakte disse igår og de ble kjempegode!! Jeg laget riktignok bare halv posjon av glasuren!! Det ble nok til de 12 muffinsene det ble. Brukte bare vanlig kokos på toppen. Og jeg brukte vaniljesukker. Hadde ikke vaniljestang på hytta. Ostekaka du viser idag ser også utrolig god ut.......
Jeg er veldig glad når det dukker opp gode oppskrifter som ikke har altfor mye sukker og fett. Passion4baking lager mye fristende, men jeg stoppes momentant når jeg leser innholdet. God sommer til deg!! Så gøy at du skal skrive i Nord!! AnneK:-)

Linda L sa...

Hei,
Fantastisk blogg, flotte bilder og helt utrolig fristende oppskrifter! Jeg fikk lyst til å prøve disse kokos-cupcakes'ene, og lurer da på om jeg kan bruke coconut cream i stedet for å koke sammen kokosmelk? Jeg fant det i Sverige og har ikke prøvd det ennå.
Linda

Mat på Bordet sa...

@AnneK - Så bra! Jeg synes også de ble fabelaktig gode, deilig rundt kokossmak.. Det blir ok enda bedre med vaniljestang/frø men vaniljesukker er en grei erstatter. God sommer til deg også!

@Linda - det kan du helt sikkert. Pass på at det ikke er cream of coconut - da er det tilsatt sukker og du må da tilpasse mengde sukker i oppskriften. Lykke til! Trod jeg må en tur til Sverige og handle litt jeg også...

Linda L sa...

Hei,
Jeg endte opp med å lage en kake av oppskriften i stedet, og slengte i et par mosede (og godt modne) bananer i røra. Bananer og kokos er jo en god kombinasjon, tenkte jeg. Det ble godt, men litt vel mektig. Skal holde meg til originaloppskrifta neste gang... Coconut cream funket forresten bra, men fant ut at kaken ble best romtemperert, da ble ikke kremen så hm... sleip. Men godt altså!
Linda :)

Mat på Bordet sa...

Isj, sleip glasur...:)
LIker at du eksperimenterer med oppskriften! Kokos og banan er en god kombinasjon men, ja, kanskje litt mektig i akkurat denne oppskriften.
Takk for tilbakemeldingen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...