søndag 29. juli 2012

Rustikk jordbærterte

En terte trenger ikke være så perfekt. Nei, det kan være ganske så rustikk som denne for eksempel. For bildets sin skyld tørket jeg opp jordbærsaften som hadde lekket ut av terten under steking, men så tenkte jeg, skal det være rustikt så skal det være rustikt og dermed får dere den uredigerte terten i all sin rustikale herlighet her.

Dette er en enkel terte å lage. Deigen er den samme som jeg lagde for blåbærpai, en pâte brisée. Lag deigen men ikke del den i to. Press den lett ut til en nogenlunde sirkel ca. 1.5-2cm tykk og la den hvile i kjøleskapet en times tid. 

Ta den ut når den er kald og hard og rull den ut til 2-3mm tykkelse. Ruller du den ut på et stykke bakepapir trenger du ikke flytte den over i ettertid. Strø 1ss mel på deigen og ha en haug med skivede jordbær i midten (jeg brukte ca. 2 kurv). 
Brett sidene over jordbærene og pensle deigen med egg. Strø over litt sukker og sett det hele kjølig en halvtimes tid eller mer hvis det passer. 
Sett i forvarmet ovn (180C) og stek i ca. 40 minutter til deigen har fått fin farge og bærene bobler lykkelig i varmen.

Server lunken gjerne med en kule is. 

PS. Istedenfor en stor terte kunne man lage flere små. Del deigen opp i 6-8 like deler og press de litt flate før du setter de kjølig for å hvile. Følg fremgangsmåten ellers - steketiden må nok tilpasses litt.

5 kommentarer:

Les Quatre Saisons sa...

Smukke billeder!

// Anne

Mona78 sa...

Dette fristet:D Er det noe annet man kan binde kaken sammen med uten egg?? Her tåles ikke egg:(

Mat på Bordet sa...

Takk Anne!

Mona - du kan prøve denne oppskriften : http://www.bbc.co.uk/food/recipes/veganpastry_83823

Casa Spångtorp sa...

Hej! Nu har jag inte provat din variant men bara bilden på kakan såg så jädra bra ut så jag gjorde en variant på din kaka fast utan socker och vetemjöl

www.casaspangtorp.blogspot.se/2012/07/jordgubbsvulkan.html

Mat på Bordet sa...

Se der ja, det ser spennende ut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...