onsdag 22. august 2012

Karamellisert jordbærsyltetøy

Hva gjør man med litt smakløse jordbær. Jo, man legger de i ovnen med sukker og en dæsj balsamico sirup, lar de steke under sterk varme til de blir svarte og sukkeret karamelliseres. Da får du en dyp rød syltetøy som smaker av jordbær med en duft av karamell...

Mens jeg smakte på syltetøyet kunne jeg ikke annet enn å tenke på hvor godt det hadde vært over is, eller på en vaffel, som fyll i en bløtkake, eller med litt ost. Mmm, mulighetene er endeløse - ikke nøy deg med å smøre det på brødskiva!

du trenger

750g jordbær renset
150g sukker
1ss crema di balsamico

ovn temp 200C

Skjær jordbærene i to (eller fire hvis de er store) og ha de i en stor ildfast form. Jordbærene skal kunne ligge i et lag. Strø over sukker og hell over crema di balsamico. Rist formen slik at jordbærene er dekket med sukker eller rør med en sleiv. 
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 2o minutter til sukkeret bobler og jorbærene er myke. Som du ser lot jeg også jordbærene bli litt svarte. La jordbærene avkjøle noe, rør det hele sammen (mos gjerne jordbærene noe) og hell over på et rent glass. Oppbevar i kjøleskapet.

I morgen skal jeg røre den inn i yoghurten min...
4 kommentarer:

Quiltefia sa...

Det høres veldig godt ut!! AnneK:-)

Elin sa...

Herlig oppskrift. Hvor får du tak i balsamico- får du bruker vel ikke eddik men ekte varer? Skulle så gjerne kjøpt skikkelig varer, men vet ikke hvor jeg får tak i basamico i Trondheim. Forslag?

Anonym sa...

Crema di balsamico har de i det minste på Meny Solsiden.

Mat på Bordet sa...

Syltetøyet er kjempegodt - anbeafles virkelig!

Crema di balsamico har jeg kjøpt på ICA, finnes også på Meny. Innvandrerbutikker er også et bra sted å titte...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...