onsdag 29. august 2012

Kylling på grillen

Er det grillvær hos deg? Så lenge det ikke regner og blåser sidelengs eller grillen er dekket med noen meter snø så er det i min bok, grillvær! Her hjemme tyr vi ofte til kylling når det skal grilles. En stor fin kylling på 1.7 kilo pluss er mer enn nok for middag for 4 og gir nok med rester for lunsj dagen etter. Og rester, særlig kylling, er alltid kjekt å ha.

Denne kyllingen har jeg fyllt med pesto. Dvs. jeg har ikke akkurat fyllt den, jeg har skåret dype lommer (ikke vær pysete når du skjærer, du skal ha dype fine lommer) i kjøttet og fyllt de med en smakfull pesto. Om ikke du liker denne pestoen, så for all del bruk en annen. Men prøv denne, den er svært god!!

du trenger

en kylling, ca.1.7-2kg

1 hel hvitløk, skrellt og grovhakket 
20 svarte pepperkorn
50g koriander, med stilker, grovhakket
1ss thai fiskesaus*
1ss sukker

olivenolje

*bruk en ts salt hvis du ikke har fiskesaus

Skyll kyllingen både inn- og utvendig. Tørk godt med tørkepapir. Skjær eller klipp ut ryggraden, ha den i en plastpose og legg i frysen slik at du kan koke kraft av den når du har samlet opp mange nok. Legg kyllingen med hudsiden opp på et fat eller brett og press godt ned slik at kyllingen blir så flat som mulig.

Lag pestoen. Ha alle ingrediensene borsett fra olivenolje i en morter og knus det hele ned til en pesto. Alternativt kan du bruke en food processor til jobben. 
Skjær dype lommer i kyllingkjøttet og fyll med pestoen. Dette kan du gjerne gjøre  1-2 timer på forhånd, dekke til kyllingen og sette kjølig før du skal grille. La kyllingen stå i romtemperatur en halvtimes tid, pensle med olivenolje og legg kyllingen på en oppvarmet grill med hud siden opp. Grillen skal være middelsvarm med ingen direkt varme like under kyllingen. Grill kyllingen 15 minutter før du snur den. Grill den videre i 15 minutter, snu den så regelmessig til den er gjennomstekt - 45- 60 minutter alt ettersom hvor stor kyllingen din er. 

Ha den ferdiggrillede kyllingen over på et fat og dekk den til med aluminiumsfolie. La kyllingen hvile 15 minutter mens du dekker bord, tilbereder en salat, samler barn osv. Bruk en stor tung kniv til å skjære kyllingen i porsjonsstørrelser. Server med ris eller brød og en god salat.


3 kommentarer:

IngridsBlogg.no sa...

Åh, dette så kjempegodt ut! Skal definitivt prøves neste gang været tillater det :)

auktoriserade översättare sa...

Nej vad ser det läckert ut!

Mat på Bordet sa...

Takk, takk :)

Skal sende litt grillvær deres vei :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...