fredag 17. august 2012

Polenta og kantareller

Min svigerinne har en arbeidskollega som plukker sopp så det suser. Han plukker faktisk så mye at han kan tilby det videre. Med kiloprisen liggende på 150-200kr her i byen og ingen lykke selv med å finne noe i skogen enda måtte jeg jo bare slå til! 

Men hva skal jeg lage? Jeg mintes at jeg var og besøkte noen venner uten forvarsel.Da de ikke hadde annet å servere enn de nyplukkede kantarellene slo vi oss løs på de. Det ble stekte kantareller med bittegranne fløte i tilslutt servert på brødskiver lett toastet i ovnen. Enkelheten selv! 

Polenta intar samme rollen som brødskiven her. Noe enkelt og godt å legge kantarellene på toppen av. Mer trenger du ikke.

til 4 pers

200g gul polenta
5dl kraft (kylling eller grønnsak)*
5dl melk
1 hvitløksfedd, revet
salt & pepper
30-50g smør

1kg kantareller, renset
1 mild løk, skjært i fine skiver
olivenolje, smør
salt, pepper
1ss crema di balsamico (valgfritt)
persille (valgfritt)

*har du ikke kraft kan du til nød bruke buljong

Følg pakkens anvisninger når du lager polenta. Bruk en god kraft og melk som væske, riv et fedd hvitløk inn mens du koker den, smak til med salt og pepper og avslutt med en god klatt smør. Polentaen skal være myk, dvs ha grøt konsistens. Hell på mer væske hvis den blir for stiv under kokingen.

Når du nærmer du nærmer deg 10-15  minutter igjen av koketiden kan du begynne med kantarellene. Stek løk på middelsvarme til myk og gjennomsiktig i ca. 2ss olivenolje. Løken skal ikke stekes så hardt at den får farge. Tilsett kantarellene og stek til myke. Ikke rør for mye under steking. Ha i crema di balasamico mot slutten av steketiden og avslutt med en god klatt smør.

Server kantarellene på toppen av polentaen, strø over med litt persille om ønsket. Mmmmm....


Vær nøye med rensing av sopp. Ta for deg en og en og børst de rene - ikke skyll de!

6 kommentarer:

Magne D. Antonsen sa...

Bra blogg!

Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

Mat på Bordet sa...

Takk, takk - har savnet lesernes VG i sommer :)

Niklas sa...

Veldig smakfull blogg. Setter alltid pris på en blogg med kult design og bra innhold :).

Iziko sa...

Hei, mens no knead deigen står å hever (den originale) så kom jeg til å lure på om du har en oppskrift med gressløk i? Jeg så gjennom mange mange oppskrifter her inne men fant ikke så nå spør jeg heller:)

Mat på Bordet sa...

Hei Iziko

Nei, brød med gressløk har jeg ikke laget :)

Mat på Bordet sa...

Takk for kompliment Niklas :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...