mandag 5. november 2012

Hvit bønnesuppe med røkt svineknoke

Av og til er det bare suppe som gjelder, og som de fleste supper er denne også enkel å lage. Greit, du må legge bønner i bløt dagen før, og skinken må koke lenge, men mye arbeid innebærer det ikke. Resultatet er en mild fin suppe, med biter av mørkokt røkt skinke. Server litt brød til, gjerne et glass rødvin og du har et måltid å kose deg med på disse kalde, mørke høstkvelder.

du trenger

500 g tørkede hvite bønner
1 røkt svineknoke
1 liten løk finhakket

Legg bønnene i bløt natten over. Hell av vannet, skyll bønnene. Ha bønnene opp i en stor gryte, tilsett 2liter vann. Legg svineknoken i vannet og kok opp. La det småkoke til bønnene er myke og kjøttet er mørt 1.5 til 2 timer. Løft svineknoken ut av suppen og sett på en tallerken. Kjør suppen glatt med en stavmikser.

Stek løk i litt smør på middelsvarme, ca. 10 minutter. Ha løken opp i suppen. Skjær kjøttet av benet og riv eller skjær i mindre stykker - husk at de skal passe på en skje. Ha kjøttet tilbake i suppen. Smak til med salt og pepper. Spe med litt fløte om du ønsker en litt fyldigere suppe. Server.

5 kommentarer:

Turtledesign sa...

Mmmmm.. Jeg elsker supper. Og bønner. Denne må prøves. Takket være trykkokeren kan denslags supper lages på helt vanlige dager. Maks 45 minutter og svineknoken er mør. Sulten nå, godt det er lunsjtid!

Mat på Bordet sa...

Ja, en trykkoker hadde vært kjekt å ha! :)

Heidi sa...

Deilig suppe! Litt sellerirot og et laurbærblad ble også med i min:)

Mat på Bordet sa...

Å det hørtes godt ut Heidi!

Mat på Bordet sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...