tirsdag 20. november 2012

Peanøttsmør cupcakes med sjokoladebiter


Det måtte jo komme. Jeg mener, jeg er tross alt veldig glad i peanøttsmør og da det attpåtil er bursdag til hun som smugspiser min peanøttsmør, ja da vet jeg hva jeg må lage. Peanøttsmør cupcakes selvsagt! Litt sjokoladebiter opp i gir  litt 'crunch' . Sjokoladen er valgfri og et alternati hadde vært å grovhakke noen peanøtter. Peanøttsmør cupcakes med peanøtter lissom...

Du trenger

50g myk smør
150g  sukker
150g peanøttsmør (fin)
2 egg
1/2 ts vaniljeekstrakt
100g hvetemel
1/2 ts bakepulver
50 ml rømme
100g hakket sjokolade (valgfri)

glasur:
150g kremost,romtemperatur
150g peanøttsmør (fin)
100g melis

lager ca. 15 cupcakes

ovn temp 180C

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn peanøttsmør. Tilsett egg, ett om gangen og rør godt. Rør inn vaniljeekstrakt. Bland bakepulveret i melet og rør melblandingen inn i deigen. Rør inn rømmen. Rør inn sjokoladen (eller peanøtter) om du bruker.  Fordel deigen i cupcakes former, sett i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter. Cupcakesene skal ha fått litt farge og tester du med en kakepinne skal den komme ut ren. La cupcakesene avkjøle helt på rist.

Lag glasur. Rør kremost og peanøttsmør sammen. Rør inn melis til du har en blank jevn glasur. Fordel glasuren på cupcakesene og spre det ut med en kniv. Lag evt. mønster med en gaffel.


Oppbevar kjølig, men la de gjerne komme til romtemperatur før de skal serveres.

1 kommentar:

Anne Marte sa...

Å, herregud! Disse var utrolig gode! Gleder meg allerede til å lage dem igjen. Sitter og ser i kalenderen etter en god anledning!

Tusen takk for en inspirerende blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...